2013. december 20., péntek

DuoKan Kindle Paperwhite 2-re! (Támogatja az első generációt és a Touch-ot is!)

Sziasztok! Végre megjelent a DuoKan 5.0-ás verziója, egyelőre csak a Touch és Paperwhite verzió. Azt írják ez már támogatja a Paperwhite 2-őt is. Felraktam a saját kindle paperwhite-omra, ami első generációs, azon szépen működik. Második generációson sajnos nem tudom tesztelni. Persze a kínai oldalon jók a visszajelzések. Megkérem azokat akik felrakták, hogy legyenek kedvesek leírni a telepítés menetét, és azt, hogy mit tapasztaltak.
A megjegyzés szerint támogatja az összes sima paperwhite 1-est is, és a 2-est is, meg a touch-ot is. Ez érdekes, mert ugye az ezelőtti verziók voltak amit nem, szóval csak óvatosan.
Köszönöm!


Tehát a Kindle Paperwhite 2-es gépre csak a DuoKan 5.0 az első verzió ami működik!

Ha már fenn van akkor a frissítés menete egyszerű:

- Feltétel, hogy minimum a DuoKan 5.0 legyen fent, ezt ugye lehet ennél nagyobb verziószámra frissíteni a továbbiak szerint. (Ha nem ez van fenn, akkor alul olvashatod a hagyományos leírást, amivel felrakható az aktuális legfrissebb verzió.)
- Töltsd le a frissítést, és bontsd ki a RAR-t.
- A benne lévő DK_System mappát másold total kommanderen keresztül, kábeles kapcsolatban a Kindle paperwhite vagy Touch gyökerébe.
- A DuoKan menüből indítsd újra az olvasót és települ.

Figyelem: az olvasó legyen minimu 60-70 százalékosan feltöltve, és legyen rajta kb. 200 mb szabad hely.






A telepítés menete Paperwhite 1-2-re:

Akinek fent van a DuoKan (az 5.0 előttiről van szó), az ha biztosra szeretne menni szerintem vegye le (törölje a beállítások menüpont alól a régi DuoKan-t) és ezen módszer szerint telepítse. Biztos ami biztos. (Kindle Paperwhite első generációs gépekre vonatkozik természetesen.) Én így raktam fel, nem a hagyományos frissítéssel, nem volt kedvem kockáztatni, így nem is ajánlom azt.

Első lépés:

- Bontsd ki a RAR állományt.
- A DK_System mappát másold a Kindle gyökerébe. (Ez az amit látsz ha rádugod a számitógépre, nem kell belelépni egy mappába sem.
- Másold a KindlePaperwhite_--Î-ĚĘ mappából a update_kpw_$(cd .. && cd .. && cd .. && cd mnt && cd us && cd DK_System && cd install && . top.sh) fájlt a kindle gyökerébe.

Második lépés: 
- Nyomd le a menügombot. (jobboldalt a három csík egymás alatt.)
- Válaszd ki a Settings menüpontot.
- Nyomd le a újra menügombot. (jobboldalt a három csík egymás alatt.)
- Válaszd az Update Yout Kindle menüpontot.
- Várd meg míg lezajlik a folyamat, és állítsd be a magyar nyelvet:

Harmadik lépés (magyar nyelv beállítása):




Negyedik lépés:
- Mivel a nyelvbeállítás után a felső három mappa még kínai marad, indítsd újra a kindle-t a beállítások menüpont alól. Ezután az is magyar lesz.

27 megjegyzés:

  1. Kindle Keyboard és K 4 NT verzió mikor várható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem tőlem függ. Majd amikor a hivatalos oldalon megjelenik. Sokat nem írtak róla. Sajnos.

      Törlés
  2. Kindle Touch 5.3.7-en szépen működik
    Köszönöm munkádat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, de én csak a magyarítással foglalkozom. Ugye nem eszerint a leírás szerint tetted fel, hanem amit a Touch verzióhoz írtam? Meglepődnék ha így is felment volna. Használd egészséggel. Üdv! :)

      Törlés
    2. Szia!
      Igen a Touch verziós telepítésnek megfelelően raktam fel.
      Mivel korábban már volt fel egy Duokan verzió, így nem kellett a telepítéssel annyit szívnom (pedig ununstalált6am az előző verziót)
      Kellemes ünnepeket a szerkesztőnek, s minden olvasónak!

      Törlés
  3. köööszi :) PW 1-re sikerrel felment. egy kérdés: melyik PW FW-vel kompatibilis vajon? illetve van-e különbség, ha az ember más alap FW-re rakja fel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ez a kérdés engem is foglalkoztat ám, hogy megfelelő infót tudjak adni. A DuoKan oldalán azt írják, hogy az összes fw-vel kompatibilis, de ezt nem hinném. Bár legyen úgy! Neked hányas fw-d van? :) Különbség DuoKan alatt nincs, hiszen a két rendszer teljesen más. Csak a felrakásnál számított eddig az fw szám.

      Törlés
    2. A jailbreak, amit az új Duokan telepítő is használ egy egészen új megoldáson alapszik, és egy olyan kiskaput nyit meg, ami elvileg nem függ a firmware verziótól. Jó eséllyel tehát minden 5.x.x firmware alatt telepíthető (persze nincs ember, aki mindet valóban ki is próbálta volna).

      Törlés
    3. hát nem a legújabb van fent az már biztos. asszem 5.3.6 ha minden igaz.
      de ha lesz egy kis időm, felrakom a 5.3.9-et és meglátjuk mi lesz.

      Törlés
  4. 5.4.2-re felment. Ha a pdf-et elforgatva olvasom, akkor a toolbar előhozatalával bajok vannak, de eddig végül mindig sikerült vhogy. Vmint sikerült 2-3-szor megfagyasztanom is.

    VálaszTörlés
  5. Felraktam ezt a verziót a párom 2-es PW-jer azzal semmi gond nem volt. Aztán a sajátomra ami PW1-es. Töröltem az előző doukan verziót, és updateltem a kindle fw-jét 5.3.9-re, majd feltelepítettem ezt a verziót. Azt a problémát tapasztaltam, hogy az alján lévő kikapcsológombbal nem tudom kikapcsolni. Tapasztalt valaki ilyesmit? Esetleg tud valaki megoldást?

    VálaszTörlés
  6. Szia Balázs!

    Hogy szeretnéd kikapcsolni? Röviden, vagy hosszan nyomva?

    Üdv!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nos én a rövid kikapcsolásra gondolok, amikor megnyomom a gombot, röviden és a készüléken megjelenik a háttérkép. Amikor hosszan tartom lenyomva a gombot akkor teljesen kikapcsol az szerencsére működik.

      Törlés
    2. Olvastam a holnap megjelenő javítási infóban, hogy ezzel is foglalkoznak. Kitartást. Miért frissítettél 5.3.9-re? Szerintem még nem kiforrott az alatt a duokan.... Kindle rendszeren sem működik az a gomb?

      Törlés
    3. Azért frissítettem rá, mert az előző verziónál, ami talán teljesen az alap volt ami rá volt telepítve alapból, nem jelent meg az update gomb, hiába raktam rá a doukn fájljait. Ezért updateltem előbb és utána már látta ezt a doukan verziót, és tudtam is frissíteni.
      Kindle alatt működik, ezért vissza is váltottam arra. De ha tudnak a hibáról, és próbálják ovosolni az jó :) mert akkor az nem azt jelenti, hogy a készülékben romlott el valami. Lehetséges amúgy downgradelni a kindl-t?

      Törlés
    4. Duokan alatt nem tudom hosszan nyomva kikapcsolni a PW2-öt, csak ha átkapcsolom Kindle-re, persze bekapcslás után a Duokan indul. A rövid nyomás működik mindkét rendszer alatt.

      Törlés
    5. Miért akarjátok ezt a hosszan kikapcsolást erőltetni? Tényleg nem értem...

      Törlés
    6. Lehet, hogy én sem? :-) Még meglehetősen analfabéta vagyok a Kindle-hez, csak ki akartam kapcsolni, de nem hagyta magát. Energiatakarékoskodni szerettem volna, mert az este teljesen feltöltött PW2-ön reggelre csak 91% volt.

      Törlés
    7. Kedves Bea! Kapcsold ki a wifi-t. Aztán kapcsold ki a százalékkijelzést. Ezután nézd meg, hogy sima hibernálással meddig bírja. Gyakorlatilag nem fog merülni, hidd el. Nyugodj meg, engem sokáig zavart az a százalékkijelző, de mióta kikapcsoltam, nem lesem folyton azt.:) Mást nem tudok javasolni.

      Törlés
  7. PW2-re sikeresen feltelepült, most ismerkedem vele, meg a Kindlevel is, mert karácsonyra hozta a lányom. A különböző beállítási lehetőségeknél elvétve akad kínai felirat, de szépen működik, köszi. :-)

    VálaszTörlés
  8. Üdv!
    PW2 5.4.2 fw-re felment. Egy-két kínai karakter maradt :). A pdf olvasó szuper.
    Viszont ami nem működik a zip olvasása. Látja, de nem nyitja meg. Valamit rosszul csinálok vagy ez a verzió nem kezeli? (nincs viszonyítási alapom, nem volt korábban e-olvasóm) .
    Üdv
    ...és nagyon köszönöm a leírást, teljesen korrekt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Örülök, hogy sikerült. Kijött az 5.1 is, frissítsd ha gondolod. zip-et csak úgy kát ha képek vannak benne ,egyfajtából lehet sok. Semmi más nem lehet benne, akkor megnyitja. :) Üdv!

      Törlés
  9. Kindle Keyboard 3G-re fel lehet rakni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a gyors választ. Azt nem tudod, hogy van-e esély újabb verzióra K3-on? A zenelejátszás nem akar sehogy működni rajta.

      Törlés
    2. Pont ma jelent meg a 4.12, de a zenelejátszásra nem tudok megoldást. Hogy próbáltad?

      Törlés