2013. február 22., péntek

Kedves kindle-ön olvasó társaim!

Örvendetes hírt oszthatók meg Veletek, megjelent a DuoKan 2013-as R.1.0-ás verzió! Mivel délután mennem kell dolgozni és mert már csak Paperwhite készülékem van, ezért számítok Rátok, hogy visszajelezzetek hol találtok le nem fordított menüpontot!
Egyet már találtam a Paperwhite-os verzióban a beállítások harmadik menüpontja fent. Tehát a fordítás csak be van illesztve, szöveges és grafikus, de nincs csiszolva. Ezt majd közösen elvégezzük ha benne vagytok!
Paperwhite-on lehetővé vált a könyvek borítójának megjelenése, de akiknek ez nem tetszik egy elegáns mozdulattal visszakaphatják a régit.
A telepítés menete nem változott. Akiknek fent van a régebbi a DK_System mappa felülírásával és egy restarttal megkaphatják az új felületet.
Akinek nem tetszik az új üdvözlőképernyő, az a „DuoKan egyedi képekkel” menüpontban megtanulhatja hogy cserélheti le.
Fontos! Mindig olvassátok el figyelmesen melyik fw-re lehet feltenni, és azt is nagyon körültekintően tegyétek. A letöltésnél gondosan feltüntettem ezt is. Mivel nem tapasztaltam ki az újdonságokat, mert most indulok melóba, ezt is szeretném ha közösen tennénk. Használjátok töretlen lelkesedéssel a hozzászólás gombot, és osszuk meg tapasztalatainkat!

Nincs más hátra, mint minden lelkes Kindle tulajdonos frissítse vagy felrakja a DuoKan-t és élvezze a lehetőségek kibővült meglétét!

28 megjegyzés:

  1. Estefelé tudok segíteni a fordításban, nekem K4-em van.

    VálaszTörlés
  2. Kindle 3 esetén hol tudom kikapcsolni a könyvek borítójának megjelenését?
    Köszi: Shait

    VálaszTörlés
  3. Bocs, már rá is jöttem! A felső menüsorban az első két pont az S és L betűk után kínai karakterekkel jelenik meg, de megfejtődött:
    S - keresés funkció,
    L - nézetváltás könyvborító vagy megszokott mappanézet között.
    Shait

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Először is köszi az infót, gyorsan le is húztam.
    Észrevételek:
    1) Fenti sorban az első két pont kínai.
    2) Beállítások menüben egy menüpont kínai maradt.
    3) Végre eltűnt a betűs rendszer, ami K4-en teljességgel fölösleges volt. Így nagyon pöpecül néz ki.
    4) A borítós nézetnek sok értelmét nem látom, de biztos lesz olyan, akinek bejön.
    5) Valamiért, amikor ABC sorrendben szeretném rendezni a könyveket, négy-öt besunyul az A elé, pedig metadata meg minden rendben.
    6) Sajnos egy-két könyv véletlenszerűen még mindig ékezetek nélkül jelenik meg. Eret vágni nem fogok, csak egy kicsit zavaró.
    Nagyjából ennyi. Köszi még egyszer az új rendszert, összességében pozitív a benyomás, megyek is olvasni :)
    Tamás

    VálaszTörlés
  5. Üdv!
    A mai nappal vettem a bátorságot és én is felraktam (K3W 3.4 firm).
    Pompás alternatíva lenne a gyári helyett, de találtam benn pár (legalábbis számomra) bosszantó sajátosságot:
    - A progress barról hiányoznak a fejezetjelölő pötyök. A Duokanból hiányzik, vagy csak én nem találtam az engedélyezését?
    - Az elmúlt két évben megszoktam a Typeface - regular által beállítható karkészletet. Mi ennek a fontnak a neve? Hiába kerestem, nem sikerült rábukkannom...
    - A kiválasztott karakterkészleten hiába választok más karaktervastagságot (Aa -> Vastagítás -> 1. vagy 2. szint), a szövegben a karakterek változatlanok maradnak.
    - A bekezdések behúzása túl nagy (legalábbis a megszokotthoz képest). Ez nem lehet kisebbre állítani? Menüben csak engedélyezni/tiltani lehet...
    Ezektől eltekintve remek kis rendszer.
    Shanix

    VálaszTörlés
  6. Azt szeretném kérdezni, hogy mikképpen tudjátok követni azt, hogy van-e friss bejegyzés itt az oldalon?

    Korábban volt jobb oldalon egy linksor, ami azt mutatta, hogy mik voltak az utolsó hozzászólások... de mostanában nem látom - akkor is Chromiumot (Chrome - nyílt verzióját) használtam, de néztem Firefox alatt is, de nem találok erre lehetőséget...

    Google-be beállítottam a követést, de az nem szól nekem, ha új hozzászólás érkezne ide a blogba.

    Mi a megoldás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos az a modul tönkrement.. S mivel ez blogspot sajátosság, így nem tudom mivel lehetne kiváltani. Engem is zavar...

      Törlés
    2. Értem, de azért te olyan gyorsan észreveszed, ha van új hozzászólás :) ... hogy csinálod? vagy ez valami admin lehetőség?

      A 2013.03.01-es frissítéshez: - K4 NT fekete eszközön:
      - nagyon szép ez az átdolgozott kiadás.
      - a főoldalon a keresés gomb melletti rész kínai, és a mellette lévő gomb, amivel a mappanézet és a borító nézet között lehet váltani,
      - ez a jobb klikk menüben a második menüpont esetében is így van.

      De gondolom mint új elemek, ezért kínai még.
      Az olvasási statisztikát nem találom, bár nem hiányzik annyira.

      Összességében ez egy szebb kiadás, talán még gyorsabbnak is mondanám az elődéhez képest, köszönet, köszönet az elérhetőségért, és köszönet, hogy magyarul is elérhető!

      Törlés
    3. Aha, találtam valamit... az adott blog lap alján, az utolsó hozzászólás alatt látható olyan link, hogy "Előfizetés e-mailben" rákattintottam, és kiírta, hogy az új megjegyzést emailban elküldi a blog, és a link átváltott "Leiratkozás" linkre.

      Na, kíváncsi leszek, lehet ez lesz itt a követésre a megoldás.

      Törlés
    4. Bíz'a, ott csücsült máris az értesítő e-mail a gmail fiókomban!

      Megvan! wow!

      Törlés
    5. Igen, ez admin kiváltság... De Neked köszönhetően találtam egy csinos kis plugint. :) Látod ott baloldalt fent? Köszönöm, hogy nyösztettél. :)

      Törlés
    6. Nekem jobb oldalon látható - újra az utóbbi hozzászólások sora...

      Köszönet!

      Törlés
    7. Igaz... Meg kellene már tanulni melyik a bal kezem. :D Lehet mindkettő. :) De valamiért nem frissíti amiket írok...

      Törlés
    8. Nekem már az email értesítés is nagyon megfelel, örülök, hogy rátaláltam, igaz furcsa, hogy "előfizetés emailban"-nek fordította a blogger csapat, így nem feltétlen nyomnak rá sokan...

      De hát szemeseknek áll a világ :)

      Amúgy magam sem látom, hogy a jobb oldalon fenn lévő utolsó hozzászólások oszlop frissülne..

      Törlés
    9. Igen. Elég bosszantó a dolog. Éppen ezért nem veszek észre én sem mindent. Lehet költöznie kellene az oldalnak...

      Törlés
    10. senki nem vagyok, de ha nem frissülne, vagy nem sikerül ezt megoldanod, hogy frissüljön, akkor szerintem inkább vedd ki ezt a funkciót, mert megtévesztő lehet, hogy hát mióta nincsen új válasz... holott pedig...

      Az emailos értesítő nekem jó, és jól működik, azonnal jön az email, amint bejegyzést teszel, most közben is jött, hogy írtam ezt a hozzászólást. Jó ez.

      Törlés
    11. Esetleg próbáld ki ezt a funkciót, igaz ehhez minden egyes blogbejegyzés aljára el kell navigálnod, és az "Előfizetés e-mailben"-re kell kattintanod, de aztán megy a dolog automatikusan.

      Törlés
    12. Jónak jó... Csak kevés. De igen vagy valaki, nem senki. Figyelembe veszem mindenki tanácsát. Még dolgozom ezen a vackon, ha nem sikerül kiveszem. :)

      Nekem mindig jön email. Elvileg...

      Törlés
    13. Ja, aha! Szóval kapsz emailt..

      Boccs, azt hittem nem ismerted ezt a funkciót, -- no- no, csak én voltam eddig nem kellően körültekintő :) miért gondoltam ezt rólad is?

      Most jönnek szorgalmasan az emailok, minden egyes született bejegyzés után.

      Törlés
    14. Persze van, hogy elolvasom az emailt és épp rohanok munkába vagy valahova... Szóval nem tudok mindig én se gyors lenni. :)

      Törlés
    15. Értem, így is többet teszel/tesztek mint, ami várható lenne. Miért is cserébe?

      Pusztán törődésből, és a jó megosztásának okán.
      Köszönet!

      Nem kell gyorsnak lenni, látod pl. nálam lehet könnyen belőle hamari-ság :)

      Törlés
    16. Miért kellene a jó dolgokért várni cserébe valamit? A legtöbb rossz dolog önzőségből fakad. Ha várnék valamit ez is az lenne. Mellesleg nekem az az önzőségem, hogy megosszam a jót. :) Szóval aki akar csatlakozik aki nem az nem. Ha sok ilyen ember élne mint én, nem lenne pénz, környezetszennyezés, stb. Viszont mi kevesen vagyunk. Kár belemélyedni. :)

      Törlés
    17. Nagyon jól hangzik, amit mondasz!

      Milyen irodalmat olvasol, hogy erre jutottál? :)

      Törlés
    18. Irodalmakat. Pszichológiától kezdve az ezoterikán át. Bár abban van amit nem bántok. :) Spirituális önismereti regényeket. Filozófiát. Stb. Stb.
      Filmekben is az elgondolkoztatókat, az úgynevezett dupla csavaros történeteket szeretem.

      Törlés
    19. Ha nem publikus, akkor esetleg privátban leírnád...?
      Milyen az a spirituális önismereti regény?

      Most utóbb a Terry Goodkind regénysorozatot olvastam, Eckhart Tolle műveit, és most épp Robert Jordan Az idő kereke sorozatot..

      (esetleg lehetne blog aloldal ilyesmi tárggyal is, ki mit olvas,...) Persze, ez lehet, hogy privát dolog, meg jogtisztaság meg minden, szóval nem biztos, de azért érdekelne mások mit olvasnak.

      Pláne, hogy most veled beszélgetek..

      Törlés
    20. Látom nem sikerült emailt írnod. :) Semmi baj.

      Törlés
    21. Ez érdekes, mert bár most látom az emailjaim között, hogy válasz érkezett, 80 perccel ezelőtt sikerült emailt írnom neked :)

      Nehezebb napjaim voltak, no nem a külső körülmények miatt, hanem az én viszonyulásom miatt, amivel a világra tekintettem az elmúlt 3 napban, és ebben a hangulatban nem akartam neked írni.

      Ez történt.

      Ha van kedved és vagy időd, akkor a www.apostolifeny.hu forumon vagyok jelen, ott szoktunk az élet nagy dolgairól beszélgetni.

      üdv.

      Utóirat: hiányzik a Duokan ... a szürke Kindle-mről

      Törlés
  7. Tervezek majd könyves részt is.. De annyi mindent csinálok. Egyik nagy kedvencem:
    Dan Millman: A békés harcos útja, majd annak a később kiadott előzményregénye: Szókratész utazása. :) Írj emailt: kobudera@citromail.hu és ilyen témáról ott beszélgessünk, egyenlőre. :)

    VálaszTörlés