2012. november 25., vasárnap

Paperwhite/Touch magyarítás megkezdődik!

Igen jól látjátok! Beszereztem egy kindle touch-ot, és rátettem a Duokan-t. Ráleltem a módszerre, hogy a benne lévő inaktív nyelvválasztási opció ellenére kilehet választani a magyar vagy az angol nyelvet is.
A jó hír tehát hogy lesz fordítás, és magyarul és angolul működő Duokan Kindle Touch/paperwhite-re is.
A rossz hír hogy a Touch menüje nem támogatja megfelelően a hosszú ékezetes karaktereket, így azok mellőzve lesznek.
Az angol fórumon már ajánlottam ezt a beállítási módot, de sikertelenül (szerintem figyelmetlenül) hajtották végre. A módszerről majd az első hivatalos Kindle touch/paperwhite megosztásakor értesülhettek.
Sok a munka vele, de igyekszem hogy a pénteki frissítésre meglegyen. Addig is értesítsétek Kindle Touchos barátaitokat, és hívjátok fel az ő figyelmüket is eme honlapra.
Mindenkinek további kellemes olvasást!

Két kép bizonyíték gyanánt:


Angol nyelvre sokkal gyorsabban meglesz az esztétikusabb eredmény:



4 megjegyzés:

  1. Ha tényleg sikerül megcsinálni, faragok rólad egy szobrot:D

    VálaszTörlés
  2. Hát mi a férjemmel teljesen jól elvagyunk a Touch-ban ill. a Paperwhite-ban található sok nyelv valamelyikével. :-) Én németül használom, ő angolul, rátöltött könyveknél meg mindekettőnél helyesek a magyar betűk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Edit!

      Ismered a DuoKan-t? Mert a DuoKan egy alternatív szoftver, OS Operációs rendszer ha úgy tetszik a kindle touch-ra. Tehát nem a Kindle gyári menüjének fordítása kezdődött meg, hanem aDuoKan-é, ami ekkor még csak kínai volt. Aztán lett angol, dolgoztam vele, de az angol fiúk beértek. Viszont a magyarításban is az én kezem van.:) A DuoKan, lényegesen megnöveli a kindle kihasználhatóságát PDF terén, és megkönnyíti a katalogizált kezelést. :)
      Szóval biztosan nem erre gondoltál, hiszen ennek a német fordítása még nincs is meg. Viszont örömmel venném ha a férjed segítene ebben. Van kedvetek?

      Üdv!

      Törlés
    2. Nagyon jó lenne egy paperwhite-al rendelkező ember aki segítene, ugyanis eddig csak Touch-os tapasztalataim vannak. Paperwhite tekintetében fontos kritérium, hogy az fw: 5.2.0-nál ne legyen nagyobb.

      Törlés