2013. november 29., péntek

Fekete Villám avagy Zúg a Volga

A minap pozitívan csalódtam. Valamiért nem nagyon kedveltem az orosz filmeket, leginkább a nyelvezet és valahogy a kultúrájuk sem vonzott. NA DE MOST ELKAPOTT A VONZALOM!
Persze nem a vodkájuk részegített meg, hanem a filmkészítés terén okoztak kellemes meglepetést.
Régebben már éreztem ilyet a a Belga Holland BenX esetében, ami azóta nagy kedvencem lett.
Ez az ismerős érzés köszöntött rám újra a Fekete villám (avagy zúg a volga) film esetében is.
Az ismertető elolvasása után nem számítottam arra amit kaptam, ledöbbentett, hogy mennyire minőségien szórakoztató darab. Miután Hollywood sorra köpködi magából az egyre-másra gagyibb filmeket, persze sok jó is akad, ez a film nagyon jó példa arra, hogy nem csak a chips és kóla országa adhat nekünk ízletes csemegét.
Az alapsztori egy kiszuperált Volga márkájú gépkocsi körül forog melynek legfőbb tulajdonsága, hogy egy kis technikai tuning következtében képessé vállt a repülésre. A beleépített katalizátor ugyanis a beépített hajtóművének a teljesítményét megsokszorozva emeli a levegőbe, persze ez még nem elég, de a légterelőkkel már a levegőben navigálás is gyerekjáték. Ezt az autót kapja meg édesapjától ajándékba ifjú egyetemistánk, és kerül majd a nem várt kalandok középpontjába.
Bár nagy vonalakban a pókember első részére hasonlít a romantika szálát tekintve, csak itt a hölgy, hogy finoman fogalmazzunk butácskább.

Aztán persze adott egy fő gonosz is akinek a katalizátor erejére van szüksége, hogy megbontsa a város alatti talajt óriási fúrójával az ott megbújó gyémántokért..
Jobban nem is lőném le a történetet, hiszen a célom a kedvcsinálás. A DVD-n való beszerzése folyamatban van. A jó filmek és a sci-fi kedvelőinek bátran ajánlom, egyes jelenetei és képi világa igencsak meggyőz arról, hogy nem fércmunkáról van szó.
Persze kicsit butácska a sztori, meg a szereplők döntései sem mindig logikusak, de összességében felér az amerikai filmgyártással szerény véleményem szerint. Ami nem tetszett, hogy a magyar borítón párhuzamba vonták a Vissza a jövőbe című filmmel, ez azért nagy hiba. Vissza is vesz a desingből számomra e miatt.

Ezek után beleástam magam még jobban az orosz filmgyártásba és ismerőseim ajánlották az éjszakai és a nappali őrséget. Megnéztem a bemutatókat és már tudom, hogy ezeket sem hagyhatom ki. Ha esetleg valaki közületek tud még kiemelkedő orosz alkotásról azt megkérem, hogy ne tartsa magában hanem ossza meg velem is, köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése