2013. április 17., szerda

Nincs többé helytelen elválasztás: R1.8

Figyelem változás történt: 2013.04.21,  11.13-tól, tehát ha valaki ezelőtt az időpont előtt szedte le a frissítést az fussa át újra ezt a hírt!

Igen jól olvastátok, mivel a DuoKan-ba a helyes szóelválasztás nem lehetséges ezért ki lesz iktatva ez a funkció. Tehát mostantól nem választja el helytelenül, hanem az új szót új sorba kezdi ha nem fér ki. Viszont arra felhívnám minden felhasználó figyelmét, hogy ez csak innen erről az oldalról frissítés esetében igaz.

A telepítés pont emiatt változott is, ez esetben a jelenlegi DuoKan-t annak menüjéből kell eltávolítani/törölni, és majd a most pénteken megjelenő telepítő fájlokkal kell feltenni újra. (Mert azokkal megcsinálom a szükséges beavatkozást!) Ha ezt valaki nem tartja be, hanem hagyományosan frissít akkor nem éri el az elválasztás megszűnését.

Az ok, hogy miért nem: mivel az elválasztás magyar szövegkörnyezetben nem működik, ezért nemes egyszerűséggel eltávolítottam az azért felelős fájlokat, így azok nem települnek és nem is működnek. Szerintem sokunk akarta már ezt a megoldást.

A pénteki napon megjelenő frissítés további tulajdonságai:

[Újdonság]
● Kindle Touch és Paperwhite készülékekre ígérnek valamiféle újfajta vágási módot.
Ez magával hozott egy új menüpontot, amit egyenlőre még nem tudtam lefordítani, remélem jövőhétre meglesz,de természetesen minden más magyar. Szóval érdemes frissíteni. 
A menüpont lényege egy automata szegélyvágás, tulajdonképpen teljesen jól funkciónál szöveges PDF esetében. 
Sikerült megtalálnom, emiatt újratöltöttem a frissítést, szóval az abban lévő magyarítás ismét teljeskörű!
● PDF átrendeződése előre renderelt mechanizmus, gyorsabb oldalmegjelenítés;

[Javítás]
● Rögzített K3 fő címtárkeresésnél a lenyomott "Aa" beadja a keresési módot;
● KT és KP oldalváltásnál jobb reagálás érintésre;

[Optimalizálás]
● KT és KP - PDF nagyítás, a nagyítás zökkenőmentesebbé tétele;
● KT és KP könyvek megnyitási sebességének gyorsítása;
● hibernálásánál gyorsabb ki és bekapcsolás;

Ha valaki már felrakta az ezelőtti frissítést, de szeretné az új menüpontot is magyarul az ne csüggedjen, mert nem kell újratennie a rendszert, hanem most rendhagyó mód megosztom a magyar.txt-t (értelemszerűen a rar-ból ki kell bontani), amit a kindle mappaszerkezetében ide kell másolni (DK_System\xKindle\res\language), majd PC-ről történő biztonságos leválasztás után újra a menüből kiválasztani a magyar nyelvet. Aki még nem tette fel a fenti dátum előtt, az nyugodtan frissítsen rendesen abban már az a menüpont is magyar teljesen magyar.
Kindle Touch és Paperwhite: magyar.txt    
Kindle 3 keyboard és kindle 4: magyar.txt

 


 

18 megjegyzés:

  1. Üdv!
    Mi történt az 1.8-al?
    Vagy ha nem elérhető, az 1.7-el nem tudnád megcsinálni a sorkizárást?
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Sajnos közbejött valami, de mostmár letudod szedni! Használd egészséggel. Szívesen!

    Üdv!

    VálaszTörlés
  3. Már megy is fel...

    VálaszTörlés
  4. Köszönet a munkádért!

    Üdv:
    Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogyha másoknak és így Neked is segítettem ezzel. Kellemes olvasást!

      Üdv: Dani (Kobudera)

      Törlés
  5. Sziasztok :)!

    Még csak most barátkozom a DuoKan-al és teszem mindezt egy Paperwhite-on.Van néhány kérdésem, bár igyekeztem elolvasni a leírásokat a beállítási lehetőségekről, de vagy elkerülte valami a figyelmem, vagy Paperwhite-on kicsit másképp működnek a dolgok. Az Aa betűméret állításnál pl. csak egy - és + jellel találkozom ahol tudom csökketeni vagy növelni a betűméretet.Vagy a sorközállítás, behúzás, margó ( van keskeny és széles), tartalomjegyzékreugrás.Nem találkoztam ilyen mélységű beállítási lehetőséggel, mint amit pl. a K4-el kapcsolatban olvastam. Tud valaki ebben segíteni, vagy van esetleg olyan leírás ami Paperwhite-ra vonatkozik? Le kell esetleg pluszba még töltenem valamit? Eddig mobi-val és képregénnyel próbálkoztam.

    Köszi!
    Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nekem is paperwhite-om van.Igazából nem értem a kérdésed, hogy pontosan mi a kérdés. Betűtípusok száma növelhető. Betűméretet a menüben láthatod számokkal a beállítások pontban, könyvolvasás alatt csak + és -.
      Ha kiválasztottad a kívánt méretet, középre kell tapintani. Nincs kezelési útmutató mert még nem írtam, hisz elég egyértelmű a "cucc".
      Milyen mélyebb beállítást hiányolsz leginkább?

      Üdv!

      Törlés
  6. Ok. tehát + és - van :-). Egy picit más, mint a gyárin. Tartalomjegyzékre ugrást nem találtam, csak 'tartalomra ugrás' % - ban. Illetve sorközt szeretnék állítani de arra nem találtam lehetőséget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kezdjük..

      Jobb felső sarok a könyvolvasás közben van négy ikon. Balról a harmadik a tartalomjegyzék, ha van olyan a dokumentumnak akkor behozza. Mobi estében százalék sajnos az oldalszámozás, de epub-nál és pdf-eknél számozva van.
      Sorközt sajnos nem tudsz egyedivé tenni még, nem tudom miért. De a négyféle elrendezés közül az egyik biztosan kedvedre való lesz. Még valami? :)

      Törlés
  7. Nahát :-)! A 'jobbfelsősarokharmadikikont' próbáltam, de akkor nem működött( vagyis: "sikertelen vagy nem tartalmaz"), most viszont igen. Elnézést, biztos figyelmetlen voltam. Az elrendezésben megkeresem a legszimpatikusabbat. Végülis, megvan minden azt hiszem. Köszönöm a segítséged!

    Üdv.
    Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kata!

      Lehet hogy az a dokumentum aminél nézted nem tartalmazott tartalmat. Van ilyen. Bármikor ha kérdésed van tedd fel nyugodtan, ha tudok felelek.
      Kellemes olvasgatást, és sok örömöt a DuoKan-ba.

      Üdv! :)

      Törlés
  8. Meglehet, hogy összekutyultam valamit, és korábban nem ugyanazt a könyvet lestem meg, és azóta már az elrendezésben is megtaláltam a megfelelőt :-).
    Hasonlóan kellemes időtöltést neked is. Apropó! Neked bevált a Paperwhite? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen bevált. Persze szoknom kellett. Kicsit más mint a k3 vagy k4. De sokkal jobban reagál mint a touch. Összességében szeretem. Te?

      Törlés
  9. Nekem ez az első olvasóm, így nincs viszonyítási alapom, de elégedett vagyok vele, örülök, hogy ezt választottam.

    VálaszTörlés
  10. Szia. Ha meg szeretném meghagyni az elválasztást, de upgradelnék 1.8-ra, és a magyar nyelvi fájl is kéne, mit csináljak? Nem tennéd fel azokat a fájlokat is, amiket eltávolítottál egy külön kiegészítő csomagba? (Néha így túl nagy helyközöket hagy, és az ilyen szövegkép jobban zavar, mint egy-egy hibás elválasztás)

    VálaszTörlés
  11. Felrakom... bár a nagy szóközöket lehet módosítani megfelelő beállítással.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem rosszul gondolod. Nem hosszabbak a szóközök. Szemléltetem képpel. Nézegesd az elrendezésbeli elválasztásokat.

      Törlés
  12. Mégsem töltőm fel, jövőhéttől teljesen helyes magyar szóelválasztásra lesz képes. :) Addig kibírod?

    VálaszTörlés