2013. április 30., kedd

Felhőszolgáltatás és email könyvküldés!

A duokan R.4.0-ás frissítése óta, lehetőség van a felhőszolgáltatás igénybevételére. Ez egy 5 gb hellyel rendelkező ajándék tárhely, aminek a lényege, hogy a rá feltöltött könyveinket bárhol elérhetjük és letölthejük a kindle-re, ahol van wifi kapcsolat. A másik kellemes dolog, az ímeilben történő könyvküldés, amit szintén wifi segítségével lehet a kindle olvasóra tölteni, erről bővebben alúl találhattok leírást.
Mindkét funkció eléréséhez regisztrálni kell a Xiamo nevű kínai oldalon!


A regisztráció menete Touch/paperwhite:

At WiFi-vel kell a személyes menüpontban, a felhasználói adatoknál regisztrálni:

1. Rányomtok a regisztrációra és betöltődik a böngésző. Bejön egy regisztrációs oldal, ahol meg kell adni a telefonszámot. Itt ezt a feliratot látjátok: "Register using a mobile number". Alatta van két darab bekeretezett rész.
- A felsőben van egy szám: 0086 és mellette egy kínai nyelvű érintőpanel. Ezt megérintve lesz kiválasztható Magyarország, azaz: Hungary.
- Az alsó bekeretezett részbe ez van írva halványan: "Please input your mobile number", ide az országelőhívó szám nélküli telefonszámot kell beírni, attól függően milyen szolgáltatónál vagy, itt egy példa: 3012345678

2. Ha ez megvan, akkor bejön a következő oldal, ahova be kell írni azt a négy számjegyet amit SMS-ben kaptatok. Ezután létre kell hozni a jelszót, amit természetesen kétszer kell beírni a megerősítés miatt. 8-18 karakteresnek kell lennie.

3. Ezután bejön a Xiaomi oldal, ahol be lehet jelentkezni a telefonszámmal, de legyetek elővigyázatosak, és azt hivatalos formában tegyétek, pl. így: +36312345678  A +36-os kezdésre nagyon figyeljetek, és ne a 0036-ot, vagy 06-ot, vagy a sima 36-ot használjátok!

4. Ezután visszakerültök a kindle személyes menüpontjába, ahol a Könyvküldés opciónál hamarosan megjelenik az az email cím, amire ha könyvet küldtök akkor bekapcsolt WiFi mellett, megérkezik a könyvolvasótokra. (Személyes menüpont lső oldalon, a Konyvkuldes menupontnál találjátok.)

Kindle 3-4-5
Itt sajnos a visszajelzések alapján nem lehet a panelnál kiválasztani az országot, éppen ezért internetes felületen itt is regisztrálhatnak azok akik szeretnék:  https://account.xiaomi.com/pass/register
A google forditóval értelemszerűek lesznek a menüpontok, és ami jó még, hogy így lehet emaillel is regisztrálni, nem kell telefonszám. ezután be lehet jelentkezni a megadott adatokkal a kindle menüpont alól, és élvezni a felhőszolgáltatás előnyeit.



Az emailben történő könyvküldés:

DuoKan alatt ez is olyan pofonegyszerű, mint az amazon gyári szoftvere alatt. Csupán annyit kell tenni, hogy a DuoKan személyes menüpontja alatt találtató ingyenes e-mail címre pl. akivagyok@iduokan.com-ra kell elküldeni tárgy és szövegtörzs nélkül és onnan rámegy a kindle-re amint az rákapcsolódik az internetre. Három könyvet is küldtem egyszerre, és sértetlenül megérkeztek.
Előnye leginkább abban merül ki hogy küldhetünk idegen PC-ről vagy otthonról könyveket a kindle-rel. de ha egy ismerősnek van meg az amit szeretnénk akkor Ö is elküldheti az idukoan-os email címünkre a dokumentumot, és az ugyanúgy rákerül a kindle.re.
Itt is ugyanaz a további előny mint az ingyenes amazon e-mail címnél, ha később kapcsoljuk be a Kindle-t akkor később is megérkeznek a könyvek. Android telefonosok előnyben, hiszen ha megosztják a netet akkor arra csatlakozva a kindle akár útközben is letöltheti a dokumentumokat. (Természetesen ez csak wifis kindle esetében opcionális.)
A Beérkezett mappában találhatjuk, de ha saját gyűjteménybe szeretnénk tenni, azt is megtehetjük számítógépes kapcsolat alatt, a dokumentumokat a DK_News mappában találhatjuk a kindle-ön és onnan áttehetjük ahova szeretnénk. Andoridos telefonnal rendelkezőknek ehhez még PC sem kell hiszen megosztott net esetén egy FTP kezelővel mindezt lebonyolítják akár egy távolsági buszon is.
Az iduokan-os ingyenes email címet viszont csak regisztrálás után kapjuk meg.


36 megjegyzés:

  1. Hát ezt még el kell olvasnom még párszor. Jó ötlet !

    Nem kell wifi-ftp, annak aki nem ért hozzá, csak a regisztrációt kell megcsinálni neki.

    Ez jó!
    A konkrét lépéseket még el kell olvasnom .. párszor. Köszönet az újabb opcióért !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valamit nem értesz csak kérdezz. Szeretnék beszélni Veled majd gmailon. Amúgy ez arra is jó, hogy havertól kapj könyvet. :)

      Törlés
  2. Szia Kobudera!
    Nekem sajnos a regisztrálás nem akar sikerülni :o( Mindig egy kínai sort ír ki. Később felhozza a belépési lehetőséget úgy, hogy az email címem be van írva, de a jelszót nem fogadja el és az elfelejtett jelszó lehetőséget nem tudom kiválasztani. Az email cím a menúben sem jelenik meg. Lécci segíts megoldani! Köszi: kukuc

    VálaszTörlés
  3. Itt vagy mi csinálunk valamit rosszul vagy módositottak a rendszeren és esetleg elszúrtak valamit.
    Kobudera, megtennéd, hogy kiegészited ezt a leirást egy lépésről lépésre magyarázós résszel?
    Nekem hasonlóak a tünetek az előző "Névtelen" kolléga által tapasztalttal.
    Viszont arra határozottan emlékszem, hogy SMS-t küldött a telefonomra a rendszer, egy négyjegyű kódot, amit be kellett irjak és onnantól szerinte regisztrálva vagyok. Viszont a bejelentkezéshez emilcim kell, a telefonszám nem jó.
    Ha van rá energiád kérlek adj tippet, mit szúrhattunk el. Előre is köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja.. értem már, ez azóta megváltozott. Mert eddig nem adta be a böngészőt. Érdekes... Kipróbáltam, és küldtek a telefonszámomra egy SMS-t, amit beírtam, és a regisztráció komplet lett. Utána egyből fogad a Xiaomi oldal, ahol belehet lépni a rendes telefonszám és jelszó párossal, mert ugye jelszót is kell kreálni, a telefonszám formája pl. +3670333444 ügyelj arra, hogy így legyen, másképp a szám formája invalid, nem valós. Ha beléptél, minden oké lesz, és pillanatok alatt kapsz egy regisztrált számsoros pl. 166366663_75@idokan.com-os emailt. Sok sikert, várom a visszajelzést!:)

      Törlés
  4. KÖSZÖNÖM!

    A +36 volt a megfejtés. Eleve nemzetközi formátumban próbálkoztam, de mivel 0036 volt a regisztrációnál a formátum, ezért azt erőltettem. De úgy sajnos nem megy. Azoknak, akik szintén próbálkoznak vele: Mindez a web böngészős xiaomi.com bejelentkezésre vonatkozik.
    Apró kiegészités:
    Ha sikerül bejelentkezni, akkor a beállitások menü személyes fülén az első oldalon van kiirva a DuoKan emilcimünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bíztos, hogy kiegészítés? Ez a negyedik menüpont.. Talán nem elég egyértelmű, akkor átírom. Szívesen, örülök, hogy örülsz. :)

      Törlés
    2. Köszi, nem kell átírnod. Az, hogy ez a negyedik menüpont az egyértelmű.
      Az a plusz infó, hogy hol látható a mi saját, duokan-ra küldéshez használható emilcímünk.

      Törlés
  5. 2.5-ös alatt hogy lehet regisztrálni?

    VálaszTörlés
  6. A netes oldalon beregisztráltam a Google Fordító segítségével :) http://www.xiaomi.com/ Kaptam egy aktiváló linket emailben, azt leokéztam. Utána a kiválasztottam a felhőszolgáltatást a Kindle-n és beléptem az oldalon regisztrált emailcímmel és jelszóval :) Aztán kiválasztottam a DK_Documents mappát és most töltök fel kb. 300 könyvet a felhőbe :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kipróbáltam ezzel a módszerrel a regisztrációt, pc-n megcsináltam, utána a k4-en bejelentkeztem, és működik. próbaként e-mailben el is küldtem magamnak egy könyvet, a k4-gyel felléptem wifire, és a könyv megérkezett, automatikusan bekerült a 'beérkezett' kategóriába.

      Törlés
  7. k4-en buktam már az országválasztást. egyszerűen nem tudok lapozni, így csak az első pár A betűs országot látom.
    erre van valami megoldás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van, gépről kell regelni.:)

      Törlés
    2. igen, utána jutott el a tudatomig Raziel hozzászólása, amivel pont az én problémámon segített. Chrome-mal még a kínai írásjelek sem okoztak problémát a regisztráció során :-D

      Törlés
  8. Sziasztok, most frissítettem 2.5-ről 4.10-re, regisztráltam neten már kétségbeesésemben 2 címet is, mindkettőt megerősítettem, de amikor a Kindle-n a bejelentkezésre megyek és beírom a címeket amikkel regisztráltam ezt a hibaüzenetet adja: The email address hasn't been registered! A xiaomi oldalon simán be tudok lépni mindkét címmel.

    VálaszTörlés
  9. kindle-n is többféle bejelentkezés van. Pontosan jól írtál mindent és a beállítások menüpont alól akarsz bejelentkezni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Próbáltam a beállítások alól, és a felhasználói központban is. Amikor felugrik az ablak, akkor kiválasztom a legalsó - Regisztrált belépés - menüpontot, majd beírom a gmail-es/outlook-os címem, és ezt kapom: http://goo.gl/h9VrSR
      Itt pedig látszik, hogy be vagyok jelentkezve ezzel a címmel:
      http://goo.gl/ZyDdzN
      Ugyan ez a helyzet a másik accal is amit regisztráltam - az igazság az, hogy a fleto93@gmail.com-ot már régebben regisztráltam, de visszatértem 2.5-re, és így be sem voltam jelentkezve vele utána - valamiért nem jöttek meg az emailben küldött könyvek, és így nem láttam értelmét. Most regisztráltam az outlook-os email címemet, hogy hátha az majd jobb lesz, meg ugye frissebb a szoftver verzió, de most már belépni sem tudok.

      Törlés
    3. Hali!
      Hasonló gonddal küzdök. Lett valami megoldás?
      Köszi...

      üdv: pomm

      Törlés
    4. Részemről sajnos semmi.

      Törlés
    5. Sziasztok, nekem is hasonló volt a problémám, de végül sikerült megoldani. Nem tudom egészen pontosan hogy hogyan, de valami ilyesmi volt a helyzet a xiaomi -n már volt egy regisztrációm, de ahogy titeket, úgy engem sem engedett belépni a felhőbe. Ez valami olyasmi miatt van, mert a a xiaomi az valami olyasmi lehet, mint a google account, amivel tudsz regisztrálni más szolgáltatóknál, weboldalaknál. Ilyen szolgáltató a duokan.com (úgy látom, hogy belépésnél ide akarna bejelentkezni a kütyü). Tehát regisztrálni kell erre az oldalra is (duokan.com), kényelmesen a xiaomi accountoddal. Ezután már a kindle is működik ezzel a belépéssel. Mindezt én a kindle-n intéztem, úgy, hogy amikor feldobta, hogy bleépek vagy regisztrálok, akkor nem a belépést, hanem a regisztrációt választottam, és ott megadtam a xiaomi-s regisztrációs adataimat.

      Remélem nektek is sikerül megoldani. Sajnos ennél részletesebben nem tudom leírni, mert arra még nem jöttem rá, hogy hogyan tudnám visszaállítani az eredeti állapotot! De talán így is menni fog!

      Törlés
    6. Szia!

      Most frissítettem a szoftvert, így nekem is helyrejött, és működik az e-mail szolgáltatás is. :)

      Törlés
    7. Nekem is hasonló gondom van, feltelepítettem a Duokan-t, beregeltem, működött minden, mígnem más okból kifolyólag újratelepítettem a rendszert. Újratelepítés előtt volt uninstall, és factory defaults, de amióta újraraktam nem bírok belépni. PC-ről, és a Kindle PW böngészőjéből is be tudok lépni, de ha bezárom a böngészőt, továbbra is azt mondja, hogy nem vagyok bejelentkezve. Csináltam már másik reget is, de ugyanaz az eredmény.

      Törlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!

    K3-on próbálom aktiválni a felhőszolgáltatást, eddig azt csináltam, hogy PC-n keresztül (https://account.xiaomi.com/pass/register) regisztráltam a xiaomi oldalon, kaptam egy e-mailt, azzal aktiváltam a regisztrációt és be is tudtam lépni a xiaomi oldalára. Most pontosan mi a következő lépés? Regisztrálni kell a duokan.com oldalon is?

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!

    Segítségre lenne szükségem. Sikerült regisztrálnom a Felhőszolgáltatásra és sikerült is könyveket feltöltenem a felhőbe, de azóta mintha valami folyamatos adatforgalom lenne az olvasómon. A jobb felső sarokban megjelent egy lefele mutató vastag nyíl, mellette meg egy kis fekete ikon, amelyet sehogyan sem tudok eltüntetni, és azóta az olvasó folyamatosan online állapotban van, nem tudom energiatakarékos üzemmódka kapcsolni és 1-2 nap alatt teljesen lemerül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!-Ez-egy-érdekes-leírás.-Frissítsd,-és-kapcsold-ki-a-WiFi-t.-Ha-akkor-sem-megy,-akkor-ments-le-mindent-a-kindle-ről,-ami-kell.-Majd-töröld-a-DuoKan-t-a-menüjéből,-csinálj-utána-egy-factory-resetet.-Vagy-Reset-default-ot,-és-tedd-fel-újra-a-DuoKan-t.-Remélem-ez-megoldja-a-problémád!:)

      Törlés
  13. Szia Kobudera!

    Ha factory resetet csinálok, akkor kell ismét a jailbreak? Valahol mintha olyasmit olvastam volna, hogy most már a Duokanhoz nem kell.

    VálaszTörlés
  14. Kindle-3-kivételével-minden-szükségesfájl-benne-van-a-telepitőben.-Kövesd-a-leírást.:)

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    De nekem pont K3-am van. Akkor nem tudom megúszni?

    VálaszTörlés
  16. De miért akarná megúszni? :) Én ezt az egy működő dolgot ismerem, már nincs kindle 3-am, hogy kísérletezgessek más móddal.

    VálaszTörlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok!
    A számítógépről közvetlen tudok-e a felhőbe küldeni anyagot?

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok!
    Valaki meg tudná mondani, hogyan is működik a xiaomi felhője? mert az, hogy emilt küldök, az nálam nem felhőt jelent. elég ha megadtok egy konkrét oldalt, ahol fel tudok tölteni könyveket...
    köszi előre is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      A kindle menüjéből feltöltheted a felhőbe. PC-ről úgy emlékeszem nem lehet. :)

      Törlés
  20. üdv

    Amikor elküldtem egy e-amilt epub-ot csatova tárgy és szöveg nélkül akkor meg is jelenik a reader az értestő sávban hogy levelem érkezett de nem látom a könyvet sehol a readeren.

    VálaszTörlés