2013. április 21., vasárnap

DuoKan könyvtárkezelés és a borítónézet képeinek megváltoztatása

A Duokan könyvtárkezelése rendkívül egyszer, hiszen csak a DK_System vagy documents mappában kell létrehozni mappákat, amin belül akár újabb almappákat/kategóriákat lehet létrehozni. Fontos tudni, hogy ez Kindle 3-4 esetében támogatja csak az ékezeteket, sajnos Kindle Touch és Paperwhite esetében nem, de azért ez még nem olyan rossz kompromisszum.
Szóval több mappamélységig támogatott kategóriakezelés igencsak kellemes dolog, és ezen belül lehet elhelyezni a kívánt dokumentumokat oda ahova szeretnénk.
A 2013-ban bevezetett borító nézet kellemes váltást engedélyez, így aztán már ha úgy tartja kedvünk akkor a könyvek csinos borítóit szemlélhetjük. Ám megesik, hogy a könyvnek nincs borítója, így ez esetben egy fehér lap, vagy egy maszatos képecske jelenik meg a jól olvasható cím helyett. Egy kis munka árán viszont tökéletes borító megjelenést érhetünk el.

Nem ördöngös feladat, ugyanis első megnyitás után a DuoKan létrehoz egy a könyv nevével megfelelő mappát amiben van egy cover nevű kép, aminek a kiterjesztése is nagyon fontos (bmp).
Ezt lehet felülírni egy általunk kiválasztott megfelelőnek ítélt borítóval amit ezelőtt lekicsinyítettünk megfelelő méretre:
- Kindle Paperwhite esetén 204x272
- Kindle Touch esetén: 162x216
- Kindle 3-4 esetén: 162x216

Természetesen ennek is cover nevet kell adni, és bmp-be kell elmenteni.


Amire még nagyon érdemes odafigyelni, hogy a felmásolt könyv címét helyesen nevezzük át, tehát legyen egy forma amit mindnél használunk, (javasolnám csak a címet, ami legyen a könyv írója mappába) mert ha nem így teszünk akkor nem ABC sorrendben fogja mutatni a könyveket hanem összevissza. Íme egy kép szemléltetésnek mire is gondolok:


28 megjegyzés:

  1. Hali! K4 NT feketém van. Nagyon jó ez a borító nézet, de elég kicsik a képek :( Mekkora felbontású képet lehetne beállítani, hogy jobban látható legyen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Szóval ez a 151x201 számodra kicsi? Nálam Paperwhite-on nagyon jól látszik. Mindenesetre könnyen kiderítheted. Csinálj Kicsit nagyobb képeket, de szerintem nem fogja nagyobban megjeleníteni. Aztán csinálj screenshot-ot és vágd ki mondjuk Paint-el, és akkor már tudod a méretet. Viszont ha megnézed az itt nálam prezentált képet, látod, hogy jól olvasható. Ez azért van mert úgy vágtam méretre, hogy lehetőleg a cím domináljon és persze olyan borítókat kerestem ahol ez felül van. Olyan is volt ahol kicsit szerkesztettem a képet, feljebb húztam az ábrát, vagy felülre tettem a feliratot. Remélem sikerrel jársz, majd írd meg hogy Kindle 4-en mi a megfelelő méret, mert akkor beleírom a bejegyzésbe azt is.

      Törlés
    2. Szia
      Kipróbáltam. 130x160 a legnagyobb felbontás amit nekem enged borítónak. Ha ettől nagyobbat szeretnék akkor csak egy fekete borító jelenik meg.

      Törlés
    3. Szia!
      Szépen látható lett? Mellékelnél egy screenshot-ot? Érdekel az eredmény, a duokanhun@gmail.com-ra küld el kérlek. Üdv!

      Törlés
  2. Hát láthatónak látható, de még dolgozni kell a borítókon. Viszont screenshot-ot nem tudok csinálni, mert ha megpróbálom a keyboard+menu kombinációt csak a keresés jön be és beír egy y betűt.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    A könyvtárszerkezet nálam csak 3 főkönyvtárból: könyvbolt, beérkezett és valami kínai betűs könyvtárból áll.
    Ezeket a főkönyvtárakat át lehet valahogy nevezni vagy bővíteni mint a fenti képen látható hatra. A főkönyvtáron belüli alkönyvtár megadás egyébként működik. (Duokan 4.0) Üdv! Előre is kösz a választ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Hol vannak a kérdések? Vagy most barkóbázunk és találjam ki, hogy melyik kijelentő mondat a kérdés?:) Nos, a DuoKan 4.0 óta jött a kínai neves mappa. A könyvbolt és a beérkezett mappát miért neveznéd át? Azok funkcionálisak, egyikbe az emailes könyvek jönnek, másikba amiket megveszel. A kínai neveset még nyomozom.:) Több kategória úgy jön létre, ha a DK_System mappába hozol létre mappákat. Ezek lesznek a kategóriák, és így bővül. Remélem segítettem.:)

      Törlés
  4. Szia!
    Köszi segítettél! A kínai nevűt kerestem mindenhol a dk system mappában de sajnos nem találtam.
    Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már rájöttem mi az. A felhőből lletöltőtt könyvek mappája, a következő frissítéskor az is magyar lesz. Szia!

      Törlés
  5. Helló! Wifis Kindle 3-am van, először a sima internetböngészős Duokan-t telepítettem, magyar volt, de a felhőszolgáltatást így nem tudtam használni, aztán amikor a wifit bekapcsoltam letöltödőtt valami Duokan frissítés, így lett a wifimenüpont meg a felhő kínai nyelvű a többi meg magyar. Nem bántam, mert így is működött... Aztán letöltöttem innen a Kindle 3 felhős telepítőt, most minden magyar lett, szuper! Egy problémám van hogy megcsináltam a Duokan egyedi téma leírás szerint a dolgokat, még sem jönnek be a japán témájú képek, pedig rendesen telepítette, meg minden. Megnéztem a Kindlem DK_System mappájában van még egy DK_System mappa!, és ott vannak a képek. Ez normális dolog? Lehet, hogy ez zavar be?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem, nem normális. A képeknek a DK_System/XKindle mappábban van a helyük. Felűl kell írni az eredetiket, akkor lesz jó. Csináld meg újra. :)

      Törlés
    2. Köszi! :) Arra gondoltam, hogy úgyis egy csomó fölösleges cafrang van a gépemen, és újra telepíteném az egészet. Ha a Kindle rendszerben, visszamennék a gyári beállításokra, akkor újra kéne telepítenem a jailbreak-et meg a launchpadot?

      Törlés
    3. Szia! Azoknak mindnek van egy uninstall nevű fájluk, azokkal célszerű leszedned amiket nem akarsz. A gyári beállítások nem biztos, hogy ugyanúgy töröl.:)

      Törlés
    4. Köszi, szépen! Elkezdem a nagy pucolást... :)

      Törlés
    5. De mi az a sok felesleges dolog? Leírnád név szerint? Nehogy valami baj legyen...

      Törlés
    6. Régi, elvileg törölt könyvek nyomai...Uninstalláltam a launchpadot és hibát jelzett az uninstallálásnál, 3-as számút, és ugyanezt csinálta a jailbreak uninstallálásnál is ott is 3-ast írt, és R gombot kellett nyomnom, hogy megjelenjen újra minden.

      Törlés
    7. Szóval sikertelen volt az uninstallálás, és most nem tudom, hogy javít-e a helyzeten, ha a Kindle gyári beállításokra megyek...

      Törlés
    8. Várj! Ezeket semmiképp ne töröld. Mivel K3-ad van, így tudod felrakni a DuoKan-t ha bármi van. Őszintén, nem is értem mit akarsz. Ha ezek fent vannak, az teljesen jó.

      Törlés
    9. inkább az elvileg törölt könyvek nyomairól mesélj nekem, kicsit bővebben. Tudod mit? Gyere gmailchatre: duokanhun@gmail.com várlak! :)

      Törlés
  6. Szia Kobudera!

    Régebben tettél fel egy írást a Felhő kezeléséről. Most nem találom sehol. megmondanád melyik menüpontra kattintsak, hogy előcsalogassam? :)
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Baloldalt fent, Könyvküldési módoknál.:) Szívesen!

      Törlés
  7. Szia! Nem tudom, hogy ide, vagy máshova kéne írnom, de mivel néhány fájl (könyv) nem jelenik meg az eszközömön (kindle4), ide írok. Szóval amikor feltelepítettem a Duokan-t kb 30 könyv volt a háttértáron, melyek most is megvannak, viszont ebből csak 12-őt jelenít meg (csak azokat, amelyeknek van borítójuk is. Szóval, ha tudnál segíteni, hogy varázsoljam elő a többit, hálás lennék! Köszi előre is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A többi nem azw formátom? Aztí írd át mobi-ra.

      Törlés
    2. van közte az is, de MOBI is.

      Törlés
  8. Hello!
    Segítsetek! Megcsináltam a frissítést a Kindle4-emen a 4.11-re, vagyis felülírtam a megfelelő könyvtárat, azután a menüben rányomtam az újraindításra, újra is indult, automatikusan megcsinálta a szépen a frissítést, és voala tiszta kínai lett minden...:( hogy tudom visszaállítani magyarra, vagy akár angolra? hol van a nyelv beállítás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Menüben a második oldalon van a nyelvválasztás. Pontos leírást a duokan telepítésnél keress, kindle 3-4-re. Amúgy furcsa, hogy kínai lett, írj, hogy megvan-e a magyar nyelv.:)

      Törlés
  9. Sziasztok. Paperwhitera megcsinaltam ahogy le van írva amekkora méret van írva de sajna nem jelenik meg a borító. Mi lehet a baj?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! ez a bejegyzés már nem aktuális, csinálj a calibre-val borítót.

      Törlés