2013. április 30., kedd

Android – Kindle (DuoKan) adatátvitel

Mivel a DuoKan alatt van adatátviteli funkció FTP-n (Wifi-FTP) ezért van lehetőség arra android szoftveres telefonnál vagy tabletnél, hogy akár email-ünkben kapott, vagy a a memóriakártyán tárolt, vagy letöltött dokumentumot átküldjük a Kindle-re.
Ehhez három dologra van szükség:

  1. Internet előfizetés a telefonon.
  2. Az internet megosztásának lehetősége, ha ezt nem tudja alapból a telefon akkor lehet ilyen alkalmazást letölteni.
  3. És egy FTP-n fájlt megosztani tudó szoftver. Erre a célra ajánlom az FtpCafe nevű szoftvert, az ingyenes verzió bőven jó. Igaz tartalmaz reklámokat, de arra a kis időre úgyis mindegy. Letölthető a Play áruházból, vagy innen a telepítő apk fájl, amit a ha a telefon memóriakártyájára másolunk egy fáj kezelővel lehet telepíteni.

Ha megvan, hogy mit szeretnénk rámásolni a kindle-re, akkor a telefonon megosztjuk a 3G-s internetet és a kindle-el kapcsolódunk rá WiFi-FTP módban.
Ha ez megvan akkor elindítjuk a telefonon az FtpCafe nevű programot és létrehozunk egy profilt úgy, hogy a host értelemszerűen az a számsor lesz amit kiír a kindle az FTP:// után pl. 192.168.43.46 a profil névnek tippként adom: kindle.
A jelszó és a felhasználónév pedig: anonymous



Ha végeztünk akkor a save gombbal elmenthetjük a profilt, így legközelebb azt csak ki kell választani miután a kindle-el csatlakoztunk a megosztott 3G-re.
Ezután láthatjuk a telefonon a kindle tartalmát, valamint átléphetünk a telefon tartalmára is és értelemszerűen másolhatunk az egyikről a másikra. Bár a szoftver angol nyelvű senkinek sem okoz nagy fejtőrést és jelentősen mobilabbá teszik az új olvasmány elérését, ha nincs a közelben számítógép.

2 megjegyzés:

  1. Androidos telefon még várat magára, -- lányomnak van, de csak wifi-n használja - nincs mobil előfizetés.

    Ettől függetlenül, nem semmi mik vannak már !
    Köszönet az újabb lehetőségért. Annak publikálásáért.

    VálaszTörlés
  2. Hű, ez tök jó, köszi. Kipróbáltam, de az nem volt elég (nem értem, miért), hogy a telefon és a kindle ugyanahhoz a wifi routerhez kapcsolódik.
    Viszont úgy, ahogy irtad, úgy működik.

    VálaszTörlés