2012. december 9., vasárnap

Kindle Paperwhite és Kindle Touch jailbreak 5.0.X-5.4.4.2



Hivatalos oldal!

Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy alternatív programokat futtassunk és beállításokat alkalmazhassunk is futtassunk a kindle paperwhite-on. Elvileg nem okoz garanciavesztést, de ugye ez is módolásnak számít. Ajánlott eltávolítani a DuoKan-t ha fent van, és lementeni mindent, amire szükség van. Azután érdemes visszaállítani a gyári adatokat, és feltölteni az akkumulátort maximumra!
  
Ezután a sorrend a következő:



● Töltsd le ezt a fájlt kindle-jailbreak-1.13.N, majd bontsd ki az abban található kindle-5.4-jailbreak.zip tartalmát és másold a kindle-re.

● Ezután válaszd le az USB-ről, és menj a settingsbe, ahol válaszd az "Update Your Kindle" menüpontot. 

● Ha minden rendben lezajlik, akkor alul kiírva, hogy **Jailbreak**, ezzel készen is vagyunk. 



22 megjegyzés:

  1. Szia!

    Miben befolyásolja a jailbreak a jövőben megjelenő amazon update-ket? Azaz jailbreak után simán lemegy a gyári update?

    Péter

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nem tudom a kérdéseidre a választ, mert sem paperwhite-om nincs, és mert azt sem tudom mikor adnak ki frissítést, és hogy ez miben változtat a kindle-n.
    Régebben a régi kindle-ön nem akadályozta a frissítést, csak utána nem mindig müködött.
    A régieken vissza lehetett állítani, itt nem tudom, azt a részt én még nem kerestem, mikor a leírást csináltam, nem olvastam róla.
    Mérlegelj... Szabad tudnom miért jailbreakelnél?

    Üdv: Kobudera

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint a jailbreak nem müködött mindig. :D

      Törlés
  3. Hali!

    Automatikusan frissített a PW-m 5.3.3-ra. Ez kinyírta a JailBreak-et és így nem működik a JBPatch, sem a Collection Manager, nincsnek frankó keskeny margók, sem elválasztás.

    Valahogy le lehet tiltani az auto update-et?
    Ahogy olvasgatom a forumokat, azt írják, hogy downgradeljek 5.3.1-re, utána fel a JB, de utána megint frissíteni fog. Szeretné Online tartani, lehet, h ez az ára?

    moo

    VálaszTörlés
  4. Hali,
    Kerem szepen segitsetek.Nem reg kaptam egy Kindle paprwhitet es sehogy se sikerul konyvtarat keszitenem , inaktiv a billentyu.Mit csinaltam rosszul?
    Elore is koszonom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      gondolom nem regisztráltad WiFi-vel, eredeti rendszeren így akkor nem hozhatsz létre könyvtárat, de DuoKan alatt igen.

      Üdv!

      Törlés
  5. Szia! A Pw-men 5.3.6-os verzió fut. Hogyan tudom a Jailbreaket felrakni? Ha ezen nem megy, hogyan térhetek vissza 5.3.4-re? Kösz!

    VálaszTörlés
  6. Nem tudom minek a jailbreak! A DuoKan felrakásához nem kell, esetleg más szoftveert tennél fel? Alternatívan vissza lehet menni alacsonyabb fw-re, de mivel nincs módom kipróbálni, nem készítek olyanról leírást amit nem ismerek. A DuoKan fórumon azt olvastam felmegy már 5.3.6-ra is, de a telepitőknél nem ezt látom. Az biztos, hogy el se indul a telepítő ha nem megy fel. Egyszer jó lenne egy magyar visszajelzés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Korábban felraktam a Duokant. Most is fent van. Sajnos (amint azt egy korábbi hozzászóló is írta) hiányoztak az ékezetek a menüben, keveredtek a kínai írásjelek a magyarral, ami tönkretette az amúgy nagyon jó alkalmazást.... de ettől még használtam, csakhogy az 5.3.6-os frissítés után nem jelenik meg többé a Duokan, bár mint írtam ott van a Pw-n.

      Törlés
    2. A vissszajelzés már megvan. :) Biztos, hogy nem keveredik a menü, a magyar és a kínai közt, az lehet a baj, hogy nem állítottad be a magyar nyelvet, hanem csak azt láttad magyarnak ami grafikus felűletű. Azért ne terjesszünk már itt buta rémhíreket.:)

      Törlés
    3. Köszönöm a választ, tudom, hogy szívügyed a Duokan, és nem könnyű a laikusokkal....! :)

      Szóval tény, hogy nem értek a dologhoz, de (már bocs) hülye nem vagyok (!?), :) viszont pontosítok: nálam nem a magyar ékezetekkel volt gond a MENÜ-ben, hanem le sem voltak fordítva a menű-címek, ugyanakkor idézek "Névtelen" január 2-i duokanos hsz-éből (szintén Pw. tulaj):

      "Azw-t nem tudja, kínai fontok a könyv címeiben". Akkor a felülettel mégiscsak van/volt némi gond nem?... ennyit a "buta rémhírek"-ről. ;)

      Mint írtam, én egyszerű felhasználó vagyok, de szeretnék a jelenlegi felülethez hasonló, jól működő, nagyobb tudású, PDF kezelésben kiváló alkalmazást találni. Ha jól értem nem pártolod a Jailbreaket?

      A kérdésem az, hogy mit tegyek ha (Duokant, vagy Jailbraiket) szeretnék a gépemre, viszont 5.3.6-os frissítésem van? Hogyan varázsoljam vissza a Duokant, ami a frissítéssel eltűnt? (Lásd előző hsz-emet)
      Köszönettel!

      Törlés
    4. Elöszőr is ne haragudj, de nem volt egyértelmű amit írtál. A menü teljesen magyar már a DuoKan-ban, nem tudom milyen le nem fordított menücímről beszélsz. Szeretném tudni, mert az nem mostanában volt. Kínai fontok a könyv címében akkor vannak, ha a cím ékezettel van írva. Nem szereti az ékezeteket, sem a könyvcímben, sem a kategórianeveknél. Olvasás közben nincs probléma.

      Van egy módszer a vissazlépésre, de sajnos nem ismerem. Ha jó az angolod, a http://www.mobileread.com/ írják a módszert. Amúgy meg nem neveztelek hülyének, csak még próbáltam arra utalni, hogy a DuoKan, bár már közel sem a legtökéletesebb rendszer, de magyar csak ékezetmentesen sajnos. De kindle 3-4-en ékezet is van.:)

      Törlés
    5. Köszönöm! Természetesen nem sértődtem meg, (ezért voltak a smile-ik) :) ...csak azt találtam furcsának, hogy "buta rémhírnek" tekintetted, aminek azért volt valóság alapja. (lásd a hivatkozott hsz-t, és a címek ékezeteivel, a korábbi menük fordításával stb. kapcsolatosan a mostani üzenet váltásunkat)

      Amint azt megírtam, a frissítéssel (5.3.6) eltűnt a Duokanom. Azt megelőzően nálam nem voltak lefordítva a menü címek, de az jó hír, hogy már igen.

      A duokanos hsz-eknél megtalálhatók azok az üzenetek, amiket ebben a témában váltottunk egymással tavaly év végén, tehát akkor még angolul volt a menü.

      Mivel nekem Pw-m van, a K3-as és 4-es ékezetei sajnos nem vigasztalnak. Azért köszönöm, hogy próbáltál segíteni! Az általad küldött linket meg fogom nézni. Üdv.

      Törlés
    6. Szóval ez tavalyi dolog? Arra emlékszem, hogy akkor egy ideig a beállításokban a felső három főmenü az kínai volt egy darabig. De szerencsére már nem. Ami most kínai ahhoz jobb esetben el sem jutsz, mert csak akkor jön elő ha könyvet veszel a kínai könyvesboltban.:) Természetesen minden visszajelzés nagyon fontos. Ezért érdemes a pontosságra törekedni, hogy egyről beszéljünk. Azt sem tudom mióta nem tudsz belépni a DuoKan-ba. Pontosan mikor használtad utoljára?
      Azért az ékezetmenüs duoKan sem olyan rossz szerintem. engem más butaságai zavarnak.

      Törlés
    7. Azt hiszem, hogy a 6.3.5-ös frissítés után már nem a Duokanba lépett be restart után a Pw., de annak az időpontját nem tudom. Az biztos, hogy a frissítés okozta a gondot.

      Törlés
  7. Hello!
    Több kérdésem is volna:
    - ami hiányzik nekem a kindle paperwhite-ból: kevés file-t tud kezelni. Pl nem tudja /epub, rtf, stb/ Jb után tudja ezeket kezelni?
    - a reklám miatt nem regisztráltam, lehet, hogy azért, de lehet nem, nekem inaktív a create new collection, azaz nem tudom rendezni a könyveket, mind egy halomban van. Ezt tudom-e majd JB-vel és lehet-e egyszerűbben, mint egyesével a gépen bepötyögni? /gondolok itt pl könyvtár kezelés/
    - 5.4.0 van a KPW-omon /sose frissítettem ez volt alapból/ ezt tudom JB-elni?
    - Bocsánat a kérdéseimért, de sehol se találtam rájuk választ. Jó lett volna pl egy összehasonlító táblázat, JB nélkül, JB-el, hogy egyértelmű legyen mit kap, és mit veszít az ember ha JB-eli.
    Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Elsőként: minden amit hiányolsz benne van a DuoKan-ba.
      Másodszro: A DuoKan-hoz nem kell jailbreak.
      Harmadszor: az 5.4.0 az az új KPW-ken van, igaz?A második Paperwwhite kiadáson.

      Ez esetben Neked semmilyen módosítás nem ajánlott a készülékeden, mert valószínüleg elrontja azt. A JB gyakorlatilag engedélyezi az aláíratlan alkalmazások telepítését a kindle-re, de ezek közűl sok haszontalan, vagy felesleges.

      Az eredeti rendszerben csak regisztráció után lesz aktív az új kategória létrehozása menüpont. A reklámot az amazon ügyfélszolgálat leszedi, erről olvashatsz különféle fórumokban.

      További szép napot!

      Törlés
  8. Hello!
    Igen PW2-esem van. Ha beregelek, akkor telenyom reklámokkal, amiért fizetni kell, hogy eltűnjenek.
    Soha se fogok vásárolni semmit sehol, így felesleges beregelnem. Több mint 5000 könyvem van, mire azt kiolvasom.....
    No, de a DuoKan-t se tudom telepíteni, mivel 5.4.0 -ám van,Touch támogatás: 5.3.7-ig :-(
    Gondolom várnom kell...
    Amúgy azt sehol se láttam, hogyan váltok a két rendszer között, illetve, hogy mennyi helyet harap le az amúgy is kicsi 2Gb-ból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Kb. olyan 150-200 megát eszik. A többi fórumon azt írják, hogy ingyen leveszik, emrt nincs mód innen fizetni. Olvass utána, és érdeklődj ott. Sajnos mást nem tudok javasolni. A google segítségével hamar megtalálod a keresett oldalakat. Azt, hogy lesz-e DuoKan az új PW-re még nem tudni, addig biztos nem amig nem találják meg a rést a rendszerében. Üdv!

      Törlés
  9. Hello
    véletlenül vettem egy pw2-t, persze 5.4 volt rajta és szinte használhatatlan a pdf kezelés. Kutakodás után sikerült jailbreakelnem, a kérdés, hogy most megpróbálhatom a duokant felrakni (és melyik verziót) vagy csak tegyek föl coolreadert vagy egyebet? Jót röhögtem azokon a kommentelőkön, akik nem értik mire jó a duokan... persze én nem vagyok olyan jólnevelt mint te. Kösz és jó munkát.

    VálaszTörlés
  10. Próbálkoztam, koreader nem indul el, ha framework nélkül próbálom akkor meg újrainditja az egészet. Coolreader működik, de nem látja a pdf-eket. Sto gyélaty?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Innen tedd fel a legutóbbi, PW2 kompatibilis KUAL-t: http://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=2658944&postcount=1

      Innen pedig a legutóbbi Koreadert: https://code.google.com/p/koreader-package/downloads/list

      Ezután mennie kell, nálam legalábbis hiba nélkül működik.

      Törlés