2012. december 7., péntek

Isten Veled jó öreg Duokan 2011


Ne ijedjetek meg a címet olvasván, semmiféle katasztrófa nem történt, a LiteDuoKan továbbra is frissül és alakul szépen, csupán az elődje tűnt el ami a Kindle 3-on azaz a keyboard magyarul a billentyűs kindle-ön volt választható egy ideig.
Haladni kell a korral, és ez azt jelenti, hogy az elavult dolgok lemorzsolódnak. Így történt ez most is. Mintegy kései mikuláscsomagként nyújtom át kedves mindnyájatoknak a LiteDuoKAn 7.3-as verzióját.
Tartalmi kiegészítést, azaz új menüpontot nem tartalmaz, ellenben szűkítést igen. Hogy ez jó vagy rossz azt döntse el mindenki.
Ugyanis a fiúk gondoltak egyet és egy az egyben kigyomlálták az új Kindle 3-as változatból. Most már itt is csak Duokan 2012-ről és kindle menüről beszélhetünk. Alapjában véve ez nem olyan rossz, bár irgum-burgum, mert már épp nekiveselkedtem az „öreg” DuoKan fordításának. (Azaz csak szerettem volna, mert az utóbbi frissítéseknél már vissza sem lehetett lépni bele.) Nade sebaj a célközönség úgyis csekély lett volna, és a DuoKan telepítése ily mód Kindle 3-ra is egyszerűsödött!
Tehát: minden kindle 3 keyboard tulajdonos aki az új DoKan-t szeretné felrakni de a régi fent van az is vegye a fáradtságot, hogy elolvassa az általam ajánlott módot: A megváltozott telepítési útmutató!

A frissítés nem hozott magával ezenkívűl más menüpontbeli újdonságot, csak frissebb lágyabb és jobb lett. :)
Mikulásra való tekintettel az innen letöltött friss magyarítást tartalmazó DuoKan verziók, ezentúl tartalmazni fognak egy angol-magyar szótárt is, ami normálisan működik, mert az eredeti kínai-angolra cseréltem le.  

2 megjegyzés:

  1. Akkor már sehogy nem lehet djvu-t olvasni kindle-ön?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért is ne lehetne? A djvu az olyan mint a PDF. Tehát nincs más dolgod, mind ezzel átkonvertálni PDF-re, és már olvashatod is a DuoKan alatt a Kindle-n.
      Itt a link, természetesen nem csak PDF-re tudsz konvertálni, de djvu-ból csak azt célszerű csinálni.:)
      http://ebook.online-convert.com/convert-to-pdf

      Törlés