2012. szeptember 25., kedd

Wifi-FTP adatátvitel

A lényege, hogy vezeték nélkül tudjunk tartalmat változtatni a könyvolvasón, ezáltal elkerülhető a felesleges töltés, ha kímélni szeretnénk az akkumulátort a folyamatos töltéstől, vagy olyan helyen vagyunk ahol nincs nálunk kábel.
Ha a Wifi-FTP kapcsolat gombot a menüből aktiváljuk akkor megjelenik a kindle kijelzőjén ftp cím egy ablakban például.: ftp://192.168.X.XX (Mindenki a saját kindle kijelzőjén megjelent ftp útvonalt írja be!)
Ha ezt a böngésző címmezőjébe másoljuk, akkor megjelenik a kindle könyvtárszerkezete, és nézegethetjük. (Chrome-nál nem biztos, hogy müködik, de firefox és explorer használata esetén igen.) Ám ennél sokkal érdekesebb ha pl. Total Commanderrel ftp kapcsolatot létesítünk.  Erre a próbaverziós total commander is alkalmas, amit letölthettek pl. innen: http://www.totalcommander.hu/
Indítsátok el a Total Commandert és kattintsatok az ftp gombra amit alul képen láthattok is hol van:




Nyomjátok meg az új kapcsolat fülecskét és az azután megjelenő kis ablakot töltsétek ki az alábbiak szerint:
 Felhasználónév és jelszó is kell, mindkettő: anonymous


Ha ezt beírtátok, nyomjatok az ok gombra, a commander ezentúl megjegyzi az adatokat, így legközelebb a felugró ablakban elég rányomni a pl. kindle-nek nevezett kapcsolatra a kapcsolódáshoz, de természetesen ehhez előbb a kindle-n kell azt engedélyezni. Mindezek után szabadon tudtok fájlokat másolni kedvenc könyvolvasótokra.




Egy érdekesség, és hasznos információ! Ha a total commanderben hoztok létre új könyvtárat/kategóriát és ékezetet használtok, akkor az kínai jelekkel jelenik meg könyvolvasón. Az okát nem tudom miért van így, de ha ezt USB kábelen keresztül normál windows környezetben tesszük meg, akkor az ékezetes mappanevek  jelennek meg ahogy azt szeretnénk. Kellemes könyvpakolgatást!

15 megjegyzés:

  1. Sajnos Kindle 4 esetén a wifi-ftp adatátvitel nem működik, nem jön létre az ftp kapcsolat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogynem... Létrejön. Van egy jelszó is ami kell az adatátvitelhet. Amit pontosan be kell írni a total kommanderbde. Továbbá ha a eifid jelszós azt is.

      Törlés
  2. Sajnos én sem tudtam összehozni Kindle 4 esetén a wifi-ftp adatátvitelt. Pedig beírtam a router jelszavát, és a total commanderbe is beírtam, a felhasználónévhez és a jelszóhoz is, de kapcsolódáskor azt írja ki, hogy időtúllépés.

    VálaszTörlés
  3. Végre sikerült a wifi-ftp adatátvitel, bár néha megszakad a kapcsolat. Pedig tegnap is így állítottam be.

    VálaszTörlés
  4. Segitsèget szeretnèk kèrni!
    Wifi átvitel tökéletesen müködik.de a dkdokunentbe nem tudom bekelyezni a kiválasztott könyvet.Az eszközön èszlelhetö és usbvel át is helyezhetö.Tip?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magam soha nem is próbáltam a DK_Documents-be másolni, nem volt rá szükségem.

      Csak a sima Documents mappát használom e célra.
      Szerző szerint mappába, vagy valamilyen egyéb gyűjtő al mappákban rendezve.

      Kifogástalanul működik.

      Mi okból másolnál a DK_Documents-be?

      Törlés
    2. Azért mert azt csak a DuoKan látja, így ha külön szeretné rendszerezni ez a módja. Sajnos ezzel a hibával még nem találkoztam, így a megoldást sem tudom. Átmenetileg használd a documents mappát, ahogy Kis csibe javasolja.:)

      Törlés
  5. Sziasztok, kis segítséget kérnék.
    nekem ez így valahogy nem tiszta:
    "Ha a Wifi-FTP kapcsolat gombot a menüből aktiváljuk akkor megjelenik a kindle kijelzőjén ftp cím pl.: ftp://192.168.1.101 "
    szeretnék ftp-n keresztül feltölteni könyveket, bár a tc-t hanyagolnám, viszont ez a mondat nekem rejtély. (milyen menüből, vagy ez a tc-re vonatkozik?)
    köszi, k.b

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Tisztázzuk mi az a TC Nálad? Feltételezem a Total Commander. Költői kérdés: mi a bajod vele? Felőlem használhatsz más FTP klienst is, nem muszáj a Total Commandert, de nekem bőven elég volt azon keresztűl szemléltetni a dolgokat, ráadásul ez a program ingyenes és jó is a leírt művelethez.
      A kindle-d menüjében van egy olyan opció, hogy WiFi-FTP kapcsolat, természetesen csak akkor ha fent van a DuoKan rendszer. :) Megvan?

      Törlés
    2. Ó, igen,köszi. Később már rájöttem magamtól is, azért nem találtam, mert addigra már visszaváltottam a kindle rendszerére . a duokan alatt persze megtaláltam.
      amúgy igen, a tc nálam a total commander, régebben használtam, de kezdem magam leszoktatni róla, szerintem már elég jó a windows is fájlkezelésre, satöbbire.

      most megek és kipróbálom az ftp-t.

      köszi a választ!

      Törlés
    3. és minden tökéletesen működik! köszönöm a segítséget!

      lenne még egy kérdésem, de az valószínűleg nem pont ide tartozik (ha gondoljátok, beírom majd a megfelelő helyre). ha kategórianézetre váltok, akkor ugyebár látom a mappákat. ha én a mappákhoz szeretnék külön képet rendelni, akkor vajon mi a teendő? gondolok itt olyanra, hogy pl. gyermekkönyvek, horror könyvek, mindegyikhez külön kép, és első blikkre - anélkül akár, hogy ránézne az ember a kategória nevére, már tudná, melyik is az - lehessen látni, hogy melyik kategória melyik.

      Törlés
    4. Na ez egy tök jó dolog lenne, de eddig nem megvalósítható sajnos. Mivel egyenmmapát használ a DuoKan, max azokat tudod módosítani... Baloldalt megleled hozzá a menüpontot. Erre már én is gondoltam, hogy sokkal frappánsabb lenne, de a készítők nem. Megírhatom Nekik javaslatként, de a legtöbb javaslatunkra fütyülnek.:) Érdekes, hogy a megvásárolt mappában lehet létrehozni kategóriát, a többiben nem... Ez kicsit bosszantó számomra, persze-persze az ember megcsinálja PC-n, de akkor is, és akkor már miért nem lehet kategóriánként áthelyezni? Ezt is megírom Nekik javaslatban.:)

      Törlés
    5. Van esetleg vmi otletetek, h miert dobalja el az ftp kapcsolatot?
      wifi kapcsolat stabilan van, nagy ritkan sikerul kapcsolodnom ftp-vel, de bontja is rovid ido utan a kapcsolatot es utana mar nem kapcsolodik.

      Törlés
    6. megoldodott :)
      en voltam a lama :)
      csak akkor megy a wifi ftp, ha belepek a menujebe vagyis alapbol nem megy...
      en azt gondoltam, h megy az folyamatosan, ha bekapcsolom a wifit es ott tudom bontani az ftp kapcsolatot, ha nem akarom hasznalni...

      Törlés