2012. szeptember 12., szerda

Duokan 6.0 frissítés

Üdv mindenkinek!

Cpt. Spritz vagyok, mostantól én is besegítek a blog szerkesztésében. Ha valakinek kérdése van, vagy segítségre van szüksége, akkor a kerdezek@hotmail.com címre írhat, vagy a bejegyzéshez kommentelhet. Viszont ha az utóbbit teszi azt az összes oldalt szerkesztő csapatag látja, így nagyobb az esélye a válaszkapásra. Ennyit magamról, most lássuk mi történt a Duokannal az utolsó bejegyzés óta.

Jelenleg a 6.0-ás verzió a legfrissebb, több fontos funkció is bekerült a rendszerbe:
- A könyvön belüli linkeket mostantól probléma nélkül meg tudjuk nyitni, így lényegesen egyszerűbb lett a navigálás, továbbá a lábjegyzetek kezelése is megoldható.
- Nőtt a rendszer stabilitása, gyorsabban nyitja meg a könyveket.
- Wifi jelerősség sokat javult, és csökkent a csatlakozási idő.
- Ezeken kívül kicsit átalakult a beállítások menüpont, és további javítások kerültek a frissítésekbe.
Az új verzió beszerzésére két lehetőség van:
1, Beállítások -> Frissítés lekérdezése menüpont. Ehhez a módszerhez wifire van szükség. Tapasztalatom szerint ez a gyorsabb és egyszerűbb módszer.
2, A megfelelő állomány kézi letöltésével. Ezt az alábbi linkeken tehetitek meg:
        Kindle 3 Keyboard
        Kindle 4
        Kindle Touch
Ezután a DK_Systems mappát kell felülírni az újjal.

Múlt héten bejelentették az új Kindle-t,  várhatóan hamarosan elkészül rá a kínai csoda.
A következő bejegyzés egy nosztalgikus meglepetés lesz, de ehhez szükség van az új verzióra, szóval hajrá!

26 megjegyzés:

  1. Két napja frissítettem erre a legutolsó verzióra, wifi segítségével. Gyorsulást nem tapasztaltam (eddig sem volt egyébként ezzel gondom), ellenben az új menüpontokat látom.
    Be lehet jelentkezni pl. az Amazonra az emaileddel és a jelszavaddal. Ez meglepő egy kicsit, hisz' a Duokan így hozzáfér az Amazonhoz, ami lehet, hogy nem tetszik nekik (?). Nem baj, ez nem aggaszt...
    Emellett van valami kínai menüpont a Beállításokban a 2. oldalon, nem tudom, mi az.
    Megjelent egy új, kínai nyelvű (nevű) mappa is a Főmappákban, üresen. Mi lehet az?

    A kérdésem az: mi a tapasztalatotok a "wifi-ftp kapcsolat" menüpont illetve a "wifi intéző" dolgában? Nekem nem sikerült létrehozni a kapcsolatot semmiképp (Chrome-ot használok). Pedig nem lenne rossz, a kábeles összekötésnék egyszerűbb talán.

    VálaszTörlés
  2. Lássuk sorban:
    -Ha jól tudom nem amazonra tudsz bejelentkezni, hanem egy külön iduokan felhasználói fiókod lesz, ami hasonló az amazonoshoz(e-mailes könyvküldés, rss...)
    -A beállításokban lévő kínai pont valamilyen könyvadat exportálás, ilyesmit tudtam kiböngészni a kínai fórumból.
    -A főmenü kínai mappája pedig a kínai könyvesbolthoz tartozó mappa. Elvileg ide kerülnek az onnan letöltött anyagok.
    -A wifi-ftp nem internet böngészőn, hanem windows exploreren keresztül használható. Amit kiír, az "ftp://..." sort a windows egy megnyitott mappájának címsorába írd be, így működik.
    -A wifi intéző pedig csak a wifi kapcsolatokat kezeli, ott nem igazán kell semmit csinálni.

    VálaszTörlés
  3. Köszönet! Bár fura, hogy a ...@free.kindle..com címemmel jelzett vissza.

    VálaszTörlés
  4. Még valamit a legfrissebb verzióhoz.
    Nagy meglepetésemre a .mobi fájloknál nem az oldalszámot, hanem százalékot mutat, akár a Kindle eredetije. Fura módon azonban a .pdf-nél továbbra is az oldalszámokat jelzi. Mi lehet ez? Ti is tapasztaljátok? Eléggé zavaró, hiszen nagy vívmánya volt a Duokan-nak az oldalszámozás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ezért tértem át mobiról az epub állományok használatára. A kínai fórumon egyébként elég sokan reklamáltak már emiatt, de eddig a fejlesztők nem nagyon reagáltak a kérésekre.

      Törlés
  5. Elvileg mobinál mutatja csak a százalékot, epub és pdf esetén az oldalszámot. Nem tudom, hogy miért változtatták meg, mostanában került be a rendszerbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most frissítettem a szept. 17-ei verzióra, semmi nem változott. Ráadásul azt tapasztalom, hogy valami más bibi is van a .mobi-nál, ugyanis a most olvasott könyvnél három alkalommal is megesett, hogy egyszerűen átugrott 6-8 oldalt a lapozáskor, és nem is lehetett normálisan visszatérni...
      Úgyhogy visszatérek a 4.6 verzióhoz, az stabil volt.

      Törlés
    2. Vagyis visszatérnék, de már sehol nem találom, csak a 6.0 verziót. Nem tudnátok valahová feltenni??

      Törlés
    3. Érdekes, nálam ilyen hiba nincs jelen. Belenéztem a dropboxomba és szerencsédre van ott régebbi. Ám nem tudom pontosan, hogy ez melyik, de a hónapot és napot figyelembe véve, ez lehet az. :) Amúgy nem tudom, hogy milyen kindle géped van...

      http://dl.dropbox.com/u/33608656/Duokan/(K3)2012-04-06.C8019.rtm-h.rar

      http://dl.dropbox.com/u/33608656/Duokan/(K4%20non-touch)2012-04-06.C8019.rtm-h.rar

      Törlés
  6. No, most nem tudom, mi a helyzet... A Duokan Lite-tal kezdtem az újratelepítést, a 2011.05.20-aival. Minden Ok-nak tűnt, "succeed" mindkétszer, újraindítás - és azóta (közel egy órája!!) ott áll, hogy megjelent a vastag szaggatott csík, s az utolsó darab fehér, ott áll, semmit nem csinál.
    Írod, hogy lassan indul, de ennyire?? A múltkor, amikor első ízben installáltam, nem csinálta ezt!
    Ráadásul: nem tehetek semmit, ne indítható az eredeti Kindle sem, nem reagál az USB-kapcsolatra, semmi.
    Mi az ördögöt tehetek? Kezdek megijedni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek közül próbáld ki az alzernative resetet:

      http://www.factory-reset.com/wiki/Kindle_3

      "Alternative Reset The Amazon Kindle 3

      Slide the power button and hold it for 30 sec.
      Release and wait for 20 sec until the screen begins to flash.
      As soon as it does, plug in the power and keep the kindle connected for 2 hours.
      Return the Amazon Kindle 3 to Factory Defaults"

      Törlés
    2. Nagyon köszönöm a segítséget illetve tanácsot.
      Végül is nem ezzel tudtam újraindítaqni a gépet, hanem úgy, hogy a saját figyelmetlenségemet korrigáltam. Azért írom le, hogy hátha más is jár így, s akkor tudjon róla...
      Szóval: a Duokan Lite indításakor megjelenik egy 1., 2., 3. pontból álló szöveg kínai nyelven, ami pár másodperc után eltűnik, s elindul(na) a Duokan. Én elsiklottam afölött (kétszer is), hogy a kínai karakterek között latin betűk is megbújnak, pl. egy "W", majd később "Kindle"... Magyarán: ha a W-t megnyomom, akkor az eredeti Kindle indul el.
      Ó, felületesség istenei, ne hagyjatok el!!
      Most lepucolom a dolgokat és megpróbálom ismét. Figyelek, de nagyon!

      Törlés
    3. Majd meséld el hogy sikerült. Kíváncsiak vagyunk,és drukkolunk a sikerért. Remélhetőleg nem lesz probléma már. Néha előfordulnak ilyen furcsaságok.

      Törlés
  7. Vègül is sikerrel tettem föl a Duokan Lite-ot, majd erre a 4.6-ost, amit megtalàltál, s letöltöttem. Addig nem frissítem, amíg helyre nem teszik a 6-osban az oldalszámozást. Köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!

    Gond merült fel a Kindle 4 készülékemre telepített Duokan rendszerrel. Néhány héttel ezelőtt feltelepítettem az akkor aktuális verziót, ami tökéletesen futott is rajta. Néhány alkalommal, mikor csatlakoztam a Wifi segítségével a hálózathoz, jelezte a készülék, hogy újabb frissítést talált és szeretném-e frissíteni a Duokan szofvert. Engedélyeztem minden alkalommal és a frissítés - hosszabb, rövidebb idő alatt - rendben fel is települt egészen a mostani 2012-09-27 frissítésig. Itt a szokásos módon felkínálta a telepítést és le is töltötte azt. Elkezdte feltelepíteni, majd a szokott módon újra indult a készülék. Innentől kezdve nem szokásos dolgok következtek. Amikor a Duokan felirat szokott megjelenni újraindításkor, most csak villogott a kijelző, majd újra indította magát. Azóta ezt ismételgeti folyamatosan, egészen addig, míg csak le nem merül az akkumulátora. Sem kikapcsolni, sem újra indítani nem tudom. USB-n is hiába csatlakoztatom készüléket, a töltésen kívül nem csatlakozik a számítógéphez. Töltés után be lehet kapcsolni, de újra csak végtelen ciklusba kerül.
    Valami ötlet vagy tanács jól jönne, mit tudok vele kezdeni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első lépésként próbáld meg a hard resetet: legalább 30 másodpercig (lehetséges, hogy még tovább szükséges...) tartsd benyomva a készülék alján lévő Power gombot. Nekem már sikerült így visszahozni a se kép, se hang, se a számítógép nem ismeri fel állapotból a Kindle-t.

      Törlés
    2. Egyenlőre nem hozott eredményt az általad javasolt módszer. Arra az időre, míg a Power gombot benyomva tartom, addig leáll a képernyőn a tevékenység (1 percig nyomtam), majd azt elengedve folytatja tovább az újra és újra indulást. Idáig már 2x teljesen lemerült.
      Tovább próbálkozom, hátha történik valami.

      Törlés
    3. Azt pontosan le tudod írni, hogy meddig jut el a rendszer? Ha bevillan a rendszerválasztó képernyő, akkor működhet Kobudera lenti tippje, azzal a kis módosítással, hogy Kindle 4-en a Home (jobb oldali házikó) gombot lenyomva lehet visszajutni az eredeti rendszerbe.
      Ha ez nem működik, akkor sem reménytelen a helyzet, de jelentősen megbonyolódnak a dolgok, lásd itt: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=170929

      Sajnos (vagy inkább szerencsére...) a fenti fórumban leírtakról nincs saját tapasztalatom, de úgy vettem észre, hogy a fórumlakók meglehetősen segítőkészek.

      Törlés
    4. Inkább megmutatnám, mi is történik. Csináltam egy rövidke felvételt, így talán jobban látszik, mi is a problémám.

      Íme: http://youtu.be/SpQUeOWKoFM

      Törlés
    5. Ezek szerint nem jut el az OS választó képernyőig... Én még ismét próbálkoznék a hard resettel - nem egyszer olvastam olyat, hogy valakinek csak sokadik kísérletre tért vissza rendes állapotba a készülék. Ha sokadszorra sem megy, akkor érdemes úgy is megpróbálni, hogy töltőre dugod a Kindle-t (de nem USB-n a számítógépre!), majd addig tartod lenyomva a Power gombot, amíg a LED kialszik. Ezután ismét megnyomod a Power-t, hátha...
      Ha végképp nem megy akkor szerintem tényleg érdemes a fent hivatkozott fórumban segítséget kérni, egy-két ottani fórumlakó igencsak tapasztaltnak tűnik a Kindle bütykölésében.

      Törlés
    6. Talán, ismétlem talán megoldódott a probléma. Leírom ide is, egyrészt el ne felejtsem, másrészt hasonló jellegű problémákra megoldás lehet.
      Gábor által linkelt oldalon találtam ezt: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=169645

      Itt található leírás és program (MfgTool) segítségével sikerült diagnosztikai üzemmódra kapcsolni az olvasót. Ebben található egy USB üzemmód. Ebben a módban már látta a számítógép az olvasó könyvtár szerkezetét. Itt az oldalon található legfrissebb Duokan szoftvert letöltöttem és a manuális installálási módon felülírtam a megfelelő alkönyvtárat. Kikapcsoltam a diagnosztikai módot és újraindítottam az olvasót. Érzékelte a frissebb állományt, frissített valamit a kijelzőn és máris működött az olvasó. Semmi nem veszett el (könyvek, háttérképek), még a könyvjelző is pontos helyen áll.
      Egy leírva aránylag egyszerűnek tűnik már, de rá ment a fél éjszaka meg a mai nap egy része is. Természetesen nem sikerült elsőre, sőt még másodikra sem (nem sűrűn kell matatnom diagnosztikai opciókkal), de a végeredmény számít úgy gondolom.

      Esetleg ha okulásul szükség lenne itt egy részletesebb leírásra, megpróbálhatom jobban összeszedve a lépéseket majd leírni.
      Egyenlőre örülök, hogy működik a dolog.

      Törlés
    7. Elöljáróban annyit, hogy örülök, hogy helyrerázódott a kindle géped. Továbbá nagyon jó lenne egy konkrét, szájbarágós leírás pontról pontra az ilyen teendőről. Kívánom, hogy ne legyen többet rá szükséged az életben, de kérlek járulj hozzá ezzel a hozzád hasonlóan járt fórumtársaid segítségéhez. Mindenki nevében előre is köszönöm! :)

      U.i.: Feltétlen írd meg ha nem túl nagy kérés, és egy tartalmi pont lesz a segítség kéréseknél, amit a hasonlóan jártak miatt fogunk beiktatni.

      Törlés
    8. Akkor megpróbálom kicsit részletesebben leírni, mit és hogyan csináltam.

      A Kindle 4 olvasóm Duokan szoftver frissítése közben (már letöltötte és újra inditotta volna) hiba keletkezett. Oka ismeretlen. Figyelemmel kísértem a műveletet, de semmi szokatlan dolgot nem tapasztaltam egészen addig, míg az újra bootoláskor végtelen ciklusba került. Semmiféle módon ebből az állapotból nem sikerült kimenekíteni a készüléket.

      Az alábbi linken található program csomag és leírás segítségével sikerült úrra lenni ezen a helyzeten.

      http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=169645

      1. A linken található leírás mellett van néhány csomagolt állomány is. Ezek közül letöltöttem a KindleSelectBoot.zip file-t. Ezt kicsomagoltam egy alkönyvtárba.
      http://kepkezelo.com/images/o9mmefou962jft5hp9.jpg

      2 A kicsomagolt alkönyvtárban található egy MfgTool.exe file. Ezt elindítottam.
      http://kepkezelo.com/images/dxufgsjg8cjbv3p226n.png

      3. Most csatlakoztatni kell az olvasót ún. USB Recovery mode-ban. Ez a következő módon zajlik: Csatlakoztassuk az olvasót USB kábel segítségével a számítógéphez. Nyomjuk be a Power gombot és tartsuk benyomva, míg a Power led el nem alszik. Ekkor a navigációs iránygombok közül a "le" nyilat nyomjuk meg és tartsuk is úgy. Engedjük el a power gombot, majd ez után engedjük el a "le" nyilat.

      Ekkor a számítógép érzékeli az ún. USB Recovery Mode-t és telepít egy HID drivert a rendszerébe.

      4. Az MfgTool programban nyomjuk be a Scan devices gombot. Ekkor megtalálja az olvasónkat, amit jelez is az egyik ablakban a 4 közül.

      5. válasszuk ki a kis legördülő menüben (MfgTool) a "Kindle Diags" opciót, majd nyomjuk meg a "Start" feliratú gombot.

      http://kepkezelo.com/images/eu402m0xggk12aedm1u0.png
      http://kepkezelo.com/images/npkunqxazgfflsg13c9.png

      6. Kis idő elteltével az olvasó átvált diagnosztikai üzemmódra, amiről egy kis menü is tájékoztat minket.

      http://kepkezelo.com/images/zd3mygow8uego92731g7.png

      Többféle dolgot lehet itt tönkretenni. Kellő körültekintéssel kezeljük a menü utasításait.

      7. Válasszuk ki az USB device mode opciót. Kér megerősítést is. Ezt követően az olvasó már USB-n keresztül látható a számítógépen. Mivel már korábban volt telepítve Duokan az olvasóra, ezért megkerestem az ehhez tartozó legfrissebb telepítő csomagot, letöltöttem a számítógépre, kicsomagoltam, majd a Duokan kézi telepítésnél alkalmazott módszerrel telepítettem. Gyakorlatilag ez a csomagban talált DKsystem alkönyvtár másolása és az olvasón található hasonló nevü alkönyvtár felülírását jelentette.

      8. Másolás befejeztével megszüntettem az USB kapcsolatot, de csak a számítógépen (USB eszköz kiadása). A kábel kapcsolatot nem szüntettem meg.

      9. Az olvasón a diagnosztikai menüben vissza léptem a főmenübe, majd onnan az "Exit, reboot, disable diags" menüpontot választottam. Ezen belül a diagnosztika leállitása menüpontot.

      10. Az MfgTool programban a stop gombbal leállítottam a program futását. Ekkor újra indult az olvasó végrehajtott némi telepítési műveletet, majd bejelentkezett a már megszokott módon.

      Pontokba szedve ilyen módon nyílt rá lehetőség az olvasó "javítására".

      Jó néhány lehetőség nyílik úgy láttam ezen program (MfgTool) használata segítségével, de ebbe már nem mennék bele. Nem is értek hozzá, meg nem is csináltam még ilyet.

      Az olvasó diagnosztikai programja igencsak hasonlít az Androidos mobilt telefonok szerviz menüjére.

      Röviden ennyi lett volna a javítás menete. Kicsit még át kellene itt-ott szerkeszteni, de ezt meghagyom a szakembereknek. Remélem, segítettem ezzel a kis irománnyal másnak is.

      Törlés
  9. Amikor újraindul, nem a Duokan képernyője jön be egy pillanatra? Ha igen akkor nyomogasd a Q betüt, hátha bedob a kindle os-be. Hova valósi vagy?

    VálaszTörlés
  10. Bocs nem a q...hanem asszem a z betü..

    VálaszTörlés