2012. március 26., hétfő

Kindle 4: LiteDuokan felrakási útmutató!


Kindle 4-re a Duokan érdekes módon sokkal egyszerűbben telepíthető mint Kindle 3-ra. Természetesen nem buzdítok senkit felelőtlen cselekedetekre, és magamat sem vallom a téma szakértőjének, de sikeresen telepítettem Szuszu Kindle 4 olvasójára az alábbi módon.:

Megnéztem az olvasó verziószámát ami: Version: Kindle 4.0 (1308590058)

A serial number nem egyezett az ittlévővel: http://www.amazon-kindle.cz/wp-content/uploads/2012/03/Duokan-2012-for-Kindle-4-NT.pdf

A  letöltött csomagból felmásoltam a DK_Documents mappát a kindle 4-re és a csomagolt könyvtár állományt. Letölthető innen: Klikk a tartalomért!

Újraindítottam a kindlet kétszer, egyszer ugye a csomagolt könyvtárállomány lehetővé tette a Duokan felmászását, másodjára pedig az felment.

Figyelem a leírás nem teljes körű! Csak egy gyors vázlat haladóknak! Hamarosan kiegészítem!

Kipróbálni csak saját felelőségre, mert lehet hogy helyreállíthatatlan kárt okoztok a gépnek!

10 megjegyzés:

  1. Szia!

    Sikerült felrakni egy Kindle4-re. Kínai nyelven indult, de megtaláltam a nyelvválasztást, azóta gyönyörűen beszél magyarul. A fordítás szuper, köszi

    Üdv:
    Miki (tevekexx@gmail.com)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nagyon szívesen! Örülök, hogy még egy ember magyarul használhatja a Kindle-t. Javaslom kövesd figyelemmel az oldalt, ugyanis jelennek meg folyamatos frissítések, a napokban a 2.6, és azt is teljes magyarítással töltheted le innen.

      Üdv: Kobudera

      Törlés
  2. Szintén sikeresen telepítettem a Duokant Kindle 4 NT-re. A letöltött csomagból a DK_System könyvtárat illetve a data.tar.gz és DKxBrowser.xcl állományokat felmásoltam a Kindle-re, majd két Restartot követően már használatba is vehettem az új rendszert (serialra/Kindle verziószámra nem volt szükség).

    Tapasztalatok:
    - Beállítási, testreszabási lehetőségekben végre tudja azt, ami az eredeti Kindle szoftvertől is elvárható lenne (sortávolság, margó, bekezdés, betűk kontrasztja, stb.).
    - Az oldalkép végre tényleg sorkizárt, a jobb margó sem cakkos - igaz a nem magyar nyelvre szabott elválasztás időnként fura dolgokat művel.
    - A karaktergenerálás szebb, mint az eredeti szoftverrel, a betűk kontrasztosabbak, szebb a rajzuk. Kedvenc, e-inkre optimalizált Droid Serif karakterkészletem ( members.chello.hu/gkoscso/droidserif.zip ) végre úgy néz ki, ahogy szeretem.
    - A szoftver Wifin keresztül frissíthető, én két verzióváltáson vagyok túl anélkül, hogy ehhez össze kötnöm kellett volna a géppel (jelenleg már az R4.0 változat van fent).
    - A Wifi-Ftp menüpont nagy ötlet: a szoftver létrehoz egy mini ftp szervert, amihez az asztali gépünkről bármilyen ftp klienssel hozzákapcsolódhatunk wifin keresztül, így ismét megspórolhatjuk az adatkábel használatát (én Total Commandert használok erre a célra).

    Negatívumok:

    - Az eredeti szoftverrel ellentétben nem jelzi az alsó sávon pöttyökkel a fejezethatárokat, illetve nem lehet a navigációs gombbal egyszerűen ugrani a fejezetek között.
    - A lábjegyzetekkel/hivatkozásokkal abszolút nem boldogul. Ebben jó lenne, ha legalább az eredeti szoftot utolérné, arról már nem is álmodok, hogy esetleg a CoolReader-féle lap alján megjelenítős (mint a papírkönyvekben) megoldást sikerülne beépíteni...

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nekem nem jött össze: ez bizony beállt, mint a faszög... :(

    VálaszTörlés
  4. Nemrég kijött az új, 4.1.0-ás Kindle 4 NT firmware, és emiatt kissé bonyolultabb lett a Duokan telepítése:

    A letöltött csomagból a DK_System könyvtárat illetve a K4_4.1.0 könyvtárból a data.tar.gz, ENABLE_DIAGS állományokat, valamint a diagnostic_logs könyvtárat másoljuk fel a Kindle-re. Restart-ot követően a rendszer a diagnosztikus módba fog belépni. Itt válasszuk a D) Exit, Reboot or Disable Diags, majd a D) Disable Diagnostics, végül a Q) To continue menüpontokat. Ha mindent jól csináltunk, ekkor el kell indulnia a Duokan telepítőjének.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy a Duokan feltelepítése után hogyan lehet az eredeti 4.1.0 firmware-t visszaállítani, vagy a Duokan-t leszedni?

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok
    Először itt is kell a jailbreak?
    A 4-es hogy kell csinálni?
    Csak 3-as hoz láttam fileokat.
    köszi

    VálaszTörlés
  7. Jobb lenne egy részletes leírás a 4.1.0-s firmwarehez és a visszaállítási lehetőségekről is. Az eddigieket természetesen köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok
    Én is sikeresen felraktam.A kínai szövegbe megtalálni a nyelvet na az nem volt egyszerű. Miután magyar lett már csak egy problémám maradt, nem látta a könyveket. Többszöri boot után az egyiknél kiakadt. Most már csak a nagy resetre indul és félúton megáll. Valami ötlet???

    VálaszTörlés