2012. február 13., hétfő

Duokan telepítés Kindle 3-ra (3.3-3.4-es fw-re is!)

Ha már fent van a DuoKan és frissítenéd az itt található újabb verzióra, vagy ha a hivatalos helyről szedted le eddig a DuoKan-t amiben nincs benne az aktuális szöveges és grafikus magyar fordítás, ne csügged, akkor is ezt a fájlt kell leszedni, amivel az eljárás a következő: a RAR-ban lévő DK_system mappával felül kell írni a régit kizárólag adatkábeles USB módban és újraindítani az olvasót, kiválasztani a magyar nyelvet a menüből és kész a frissítés, ha nincs még Duokan a gépen akkor irány az egyes menüpont! 
Ez minden Kindle verzión így működik, de itt is a gépednek megfelelőt kell leszedni, és azzal felülírni.

2013.04.26-tól a DuoKan immár tökéletes magyar elválasztást képes végrehajtani. (Ez csak a R.2.5-ös verzióra van kihatással, mert az újakban nincs elválasztás.)


Éppen ezért, létrehoztam két kis csomagot aminek a lényege az, hogyha valaki nem akarja az elválasztásokat, mert angolul is olvas és ott nem lenne tökéletes, vagy csak az angol elválasztást szeretné akkor maga is módosíthatja az önmaga számára legmegfelelőbb módra a DuoKan-t. Alkalmazása egyszerű lesz, le kell tölteni a megfelelő mappát a és a másol bat-ot, amit a telepitőbe a DK_System mappa mellé kell másolni, majd megnyomni a masol.bat-ot, és a folyamat végén ezt a két fájlt törölni, majd lehet frissíteni vagy telepíteni a DuoKan-t a szokásos módon.

Nincs semmiféle elválasztás: Letöltés!
Csak ANGOL elválasztás: Letöltés!


*A visszajelzések és a saját tapasztalat alapján kiderült, hogy a sorkizárás a 2.5-ös verzió óta vacakol, éppen ebből a megfontolásból amíg ez nem áll helyre, addig a frissítések között megtalálható lesz a:
DuoKan R.2.5: verzió is amiben az szépen működik, viszont abban nincsen internetböngésző, de jó a sorkizárás, más lényegesen érezhető különbség a két verzió között nincs. Ennek tudatában válasszatok.
DuoKan R.3.5: Olvasás közben, más az oldalbeállítási felűlet, mint az új verziókban.
A verziócsere nagyobbról kiesebbre, a kívánt verzióra ugyanúgy zajlik, hogy menüből törlöd a DuoKant, és újrarakod a kívánt verziót! Természetesen, ha kisebb verziószámra akar valaki nagyobbat tenni, ott elég a DK_System mappával felülírni a régit, és újraindítani a kindle olvasót.

Telepítés menete (ajánlott, hogy legyen feltöltve az akksi): 

1. Fel kell tenni egy jailbreak-et: (én a 0.5.1-et használom, ez nem elavultabb mint a sok helyen emlegetett 10N, csupán másik ember készítette, számomra ez vált be, amúgy ez a két változat amit megbízhatónak mondanak, de a 10N nem mindenkinek működik). Felrakási segédlet klikk!

2. Utána fel kell tenned a launchpad nevű programot. Felrakási segédlet! Akkor láthatjátok, hogy létrejött egy launchpad nevű mappátok a kindle gyökerében, ebbe létre kell hozni az aktuális duokanotok installálására hívatott parancs init. Ezt úgy tudjátok elvégezni, hogy megnyittok egy jegyzettömböt a számítógépeteken és az alábbi szöveget illesztitek bele: 

[Actions]
;; run Duokan installer
F D = !sh /mnt/us/DK_System/install/liteinstall.sh &

Ezt mentsétek el a kindle "launchpad" mappájába duokan.ini néven.

3. Ezután másoljátok fel az aktuális felrakni kívánt LiteDuokan telepitőjéből a DK_System mappát a Kindle 3 gyökérkönyvtárába. (7.3 vagy annál magasabb verziószámút!) Ezután válasszátok le biztonságosan a PC-ről a kindle-t, és a Kindle főmenüjében lenyomjátok gyorsan egymás után: SHIFT-SHITF-SPACE ha sikerült, nekem sem megy mindig elsőre, akkor megjelenik alul a három jel valamint a succes felirat. Utána megismétled a műveletet ezekkel: SHIFT-F-D (Nekem úgy is sikerült telepitenem, hogy ezt a lépést kihagytam véletlen, és úgy indítottam a kindle-t. a következő lépés után) A a Shift-F-D nélkülözhetetlen csak akkor kezdi el telepíteni a Duokant!
Ezután inditsátok a Kindle-t újra:
Menu gomb, Settings, Menu gomb, Restart

Legyetek türelemmel a telepítés eltart egy kis ideig, és az első betöltés hosszabb a többinél! Ezentúl két választás fogad mindenkit, Q a Duokan és Z az eredeti kindle menü.

5. Magyar vagy angol beállítása: - Nyomjátok meg a Menu gombot.
                                                     - Majd az S betűt.
                                                     - És itt a második oldalon az A a nyelvválasztás..



TELEPÍTÉS KINDLE 3.4-RE JAILBREAK NÉLKÜL:

1. Csatlakozz USB-n a Kindle-höz, és a .zip-ből bontsd ki a DK_System mappa teljes tartalmát a Kindle gyökerébe.
2. A .zip-ben van egy hosszú nevű mappa, aminek nevében szerepel, hogy "for 3.2.1 and 3.3 version update". A benne lévő .bin file-okat másoljuk a Kindle gyökerébe (ha tudod, melyik kell a saját Kindle-ödhöz, akkor elég csak azt az egyet - pl. a csak WiFi-s verzióhoz a b008 végű kell -, de ha nem vagy biztos benne, akkor mindegyiket).
3. Válaszd le az USB-t. Ha nem a főmenüben vagy, akkor először Home, majd onnan a Menu gomb. Válaszd ki a Setting menüpontot, majd ismét Menu gomb. Az "Update My Kindle" menüpontnak most feketének kell lennie, válaszd ki, és indul is a telepítés.
4. A hosszú település és újraindulás után Q a Duokan indításához (W az eredeti Kindle-höz)
5. A nyelv alapból kínai, Menu, S a rendszerbeállításokhoz, > a második oldalra lapozáshoz, és itt A a nyelvváltás. Egy ideig még lehet, hogy pl. könyvekben a helyi menük kínaiul lesznek, újraindítás után minden működik.


DuoKan 2013 R.2.5 frissítése újabb Liteduokan-ra:
Egyszerű feladatok lesznek, ugyanis csak az aktuális frissítés mappájából a DK_System mappát kell a Kindle-re másolni oly mód, hogy mindent felül kell írni amira rákérdez. Frissítésnél nagyon figyeljetek oda, hogy a megfelelő kindle-re szedjétek le a frissítést, és lehetőség szerint ne akarjatok korábbi verziót feltenni, tehát kisebb verziószámút mert kiszámíthatatlanok lehetnek a következmények. Ámde, ha kisebbre szeretnétek váltani, akkor a DuoKan menüjéből töröljétek azt, és újra rendesen tegyétek fel az alacsonyabb verziószámú rendszerszoftvert.:)


Az innen letölthető frissítések tartalmazzák a legújabb magyarítást amit az eredeti oldalról vagy a wifin keresztül frissíthető változat nem, és a kínai-angol helyett egy angol-magyar szótárt is. Mind a négy Kindle verziónál ezekkel a telepítő fájlokkal kell feltenni a DuoKant, ha még nincs fent a Kindle olvasón. Értelemszerűen a Neked megfelelő verziót kell leszedni. Tehát a telepítés előtt el kell olvasni a telepítés menetét, és aszerint cselekedni.

Váltás a DuoKan menü és az eredeti gyári Kindle rendszer között:
DuoKan-ból Kindle rendszerre: a beállítások pontban van erre menüpont.
Kindle rendszerből DuoKan-ba: menu – settings – menu - restart
(Természetesen mindezt mindenki a saját felelősségére végezze el, mert vannak kockázatok és mellékhatások ha azt sem tudjátok mit csináltok.)
Minden észrevételt várok, esetleges korrigálást, javaslatot is köszönettel veszek. Használjátok egészséggel.


A magyarítási munkát én végeztem, pénzért árulni tilos, ingyenesen terjeszthető!  
Szeretnék megkérni mindenkit, aki megosztja a linket akár saját oldalán, vagy más kindle-s oldalon, hogy ne saját szerzeményként tüntesse fel a fordítást, hanem legyen kedves hivatkozni erre a fórumra, illetve feltüntetni a Kobudera nevet. Köszönöm!

37 megjegyzés:

  1. Ezen oldal: http://wiki.mobileread.com/wiki/Kindle_Hacks_Information
    segítségével kitaláltam, de nem egyértelmű, hogy a launchpadot honnan szerzi be az ember :)
    Ezen javíts, kérlek!
    Egyébként használt a leírás, köszönöm a segítséget :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nekem ment egészen addig, hogy shift-shift-space, ott még megvolt a success, a shift-f-d viszont semmilyen eredménnyel nem járt...
    Mit csinálok rosszul?

    Sz.

    VálaszTörlés
  3. A 3. pontig minden oké Angolul már megy ( Duokant a: 2011.05.20-as verzió:), de a frissítés ((k3)2012-06-21.C11824.rtm) már nem működik.
    Hiába másolom feL a "DK_System" felülírással aztán újra indítás, és marad minden a régi.
    A settingben nem ajánja fel a Hungarian menüt.

    A segítséget előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. 1 órán keresztül szarakodtam a K3-mal mire kijöttem egy újraindulási ciklusból. Én is (3) pontig jutottam el de utána újra indítás után nem ment végig a Duokan boot csíkja, 90%-nál megállt, hagytam 10 percet semmi, hardreset, ugyan az.

    Aki hasonlóan járt megoldás: hardreset (power csúszka kb 15 sec), elkezd betölteni a Kindle OS, ekkor egy kétszer (nem tudom pontosan hányszor kell) elhúzni a power csúszkát. Ez által nem kezd el egyből betölteni a Duokan hanem bejön a "MENU" GYORSAN!!! nyomd meg a W-t hogy a Kindle OS-t töltse be! Innentől nyert ügyed van, vissza kaptad a rendszert!

    Rájöttem hogy a "Shift- Shift- Space" nincs az eredeti leírásban, ami angolul van, talán ez volt a baj, de fene tudja. Majd máskor még kísérletet teszek Duokant telepíteni, de most nincs rá időm.

    Angol leírás:
    http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=162479

    és az említett eltérés itt figyelhető meg:
    http://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=1725451&postcount=166

    VálaszTörlés
  5. Kedves Hui, a shit shit space, csak azért kell, hogy a launchpad érzékelje, hogy bemásoltál egy új parancsfájlt neki, tehát nem kell restartolni, anélkül nem is érzékelné a Shift F-D-t. Szóval megértem a "szarakodásod", de picit gondold át, hogy mi miért van. Lehet, hogy valamit mégsem csináltál jól. Üdv!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Most próbáltam meg újból feltenni, de most már a 7.3-as verziót. Leszedtem minden hacket: kivéve jailbreak + launchpad csak a biztonság kedvéért.

      Többször is megpróbáltam, gondosan elolvastam a leírást, de a telepítés nem sikerült!

      végül az install.sh részt kicseréltem "liteinstall.sh"-ra mert csak ilyen nevű fájl van az adott mappában, gondoltam ez kell, és így sikeresen lefutott a telepítés. Momst bootolt be, a választó menü 2-3 másodperc után magától a Duokanra lépett tovább.

      Köszi a leírást és a magyarítást!
      Üdv,
      UI: az előző bejegyzésem sem támadójellegű volt, csak gondoltam leírom a tapasztaltakat.

      Törlés
    2. Szia!

      Az a helyzet, hogy amikor én telepítettem akkor még ugye csak install volt. Köszönöm az észrevételed és örülök, hogy jeleztél mindent.
      Javítottam is Neked köszönhetően a telepítő leírást. A választómenünek valóban a Duokan-ra kell lépnie ha nem szeretnél máshova lépni.
      Nem vettem támadó jeleket, esetleg az a szavad tükrözött némi indulatot és azért lett idézve, de nem a rossz szándék nevében. Viszont az oldal nyitva áll az olvasóközönség előtt baráti jelleggel. Örülök, hogy sikerült feltenned. Én is köszönöm, hogy értékeled a munkánkat. Ha közeljövőben kérdésed lenne, vagy csak hozzátennél az oldalhoz, annak is nagyon örülnénk.

      Üdv!

      Törlés
  6. Szia,

    Még valami, sehogy sem sikerült még beállítanom azt, hogy a Kindle OS legyen az alapértelmezett, akárhogy nyomom a Z vagy a Home+Z kombinációt, mindig a Duokan jön be!
    Esetleg a confog.ini-ben adjam hozzá ezt a "DefaultSystem=3" vagy ez csak a régi rendszerhez volt jó? (nem mertem hozzáadni, ne hogy megint bootloop legyen)

    Még annyit hozzá fűznék a leíráshoz: a 3. és 4. lépések körül nem igazán egyértelmű annak aki először fogna ehhez. Egy kis tisztázás pl. nekem jól jött volna elsőre: hogy a launchpad parancsokat a Kindle USB módban is fogadja és nem kell leválasztani és újra csatlakoztatni! VAGY igazából ez az egész shift-shiftes dolog mehetne a Duokan felmásolása után is, lényegében nincs különbség csak talán egyértelműbb. És a Shift-F-D nélkülözhetetlen csak akkor kezdi el telepíteni a Duokant!

    Köszi a segítséget!

    Üdv!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen ez a része megváltozott, mármint valamiért nem akarta engedni a 7.3-as frissítés, hogy a választóképernyőn a kindle menübe juss, de a 7.4-esnél helyreállt a rend. Szóval jobb későn mint soha.. A javaslataid alapján javítottam a leírást. Köszönöm!
      Miért használod még az eredeti OS-t? Ez érdekes.:)

      Üdv!

      Törlés
  7. Üdv mindenkinek. Nekem sikerült a telepítés, örültem is az új menünek, egy kicsit megált a szívem mire bejött a magyar menü aztánok. Majd jött a hidegzuhany. Alig meredt v.mi olvasható, szinte minden eltűnt. Aztán próbáltam újra rakni a könyveket de nem jöttek elő. Úgyhogy vissza kellett térnem az eredeti verzióhoz. Hát így jártam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Az mit jelent, hogy alig maradt valami olvasható színten? Gondolom prpc-k a könyvek. Azokat nem látja a DuoKan, csak a mobika. (Viszont a prc az mobi, csak át kell nevezni.) Ha akkkor sem nyitja meg akkor drm védelemmel vannal ellátva. Arra is van orvosság. Üdv!

      Törlés
  8. Sikerült felrakni a Duokant és magyaritani is (pedig angolt szeretnék de olyan opció az innen szedett Duokanban nincs). Viszont, ha feldugom az olvasót PC-re, akkor ott kékhalál. Tapasztalt valaki más is ilyet? ezzel eléggé elvágtam magam

    jellemzők:
    olvasó: kindle3 0.11N JailBreak Duokan 7.? (nem látom a verziószámot, innen szedtem le: K3 2012-12-28-HUN)
    PC: Win7

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld meg másik USB kábellel. Nekem is volt hogy kék halálhoz vezetett mert laza volt a microUSB csatlakozó.

      Üdv,

      Törlés
  9. Van tartalom amit sajnálnál ha elveszne? Ha ne, akkor töröld a DuoKan-t, ha még mindig kék halál feldugáskor, akkor csinálj a kindle-n egy faktori resetet, ezután nem lehet gond. Ha mégis akkor a PC-vel van baj. Miért szeretnél angolt? Amúgy van, az aktuális angol fájlokat eléred az angol verzió menüpont alól. Olvass el mindent részletesen és kövesd az instrukciókat.

    Üdv!

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!
    Nekem több kérdésem is volna. Az egyik az, hogy a Kindle 3-asom fw 3.4-re frissítést követően nem volt hackelhető a Jailbreak-kel. Pontosabban sok kínlódást követően a 3g-s megoldás helyett a 3gb-vel hagyta magát telepíteni. Ugyan így voltam a launchpad-del is. Pedig a készülékem tutira B00A-s. Szóval ennek mi az oka? Aztán erre az új verzióra már nem tudom felrakni a magyarítás, mert nem feketedik ki az update-rész, pedig itt mindent kipróbáltam. Mindegy, végül is a Duokan tud magyarul, így ez nem annyira gáz, de az miért van, hogy a 2012-06-21-es frissítés z utolsó, ahol még a lapok számának megjelölésével lehet olvasni? Ez a %-os beazonosítás nekem rohadtul nem jön be. Ergo, én már nem is rakom fel az ezutáni szériákat. Van esetleg erre valami megoldás?
    Köszi előre is a választ!
    P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Van. Leszeded és a régebbi verziót teszed fel. A kindle alapmenüjét csak 3.4 alatt lehet magyarítani. Üdv!

      Törlés
    2. Szia Kobudera!
      Köszi a választ, bár megmondom őszintén, hogy nekem a 3.4 alatt nem működött a magyarosítás, és Jailbreak is csak a fentebb írt furcsa módon telepedett fel, (de legalább felment valahogy). Viszont ez volt igazából a legfontosabb nekem, mert én nagyon megkedveltem a Duokan-t, és a magyar Kindle nélkül még csak "tudok élni", de a Duokan-t nem szeretném körön kívül tudni.
      Ami a verzióváltásokat illeti, akkor maradok a 2012-06-21-esnél, nekem ez tökéletesen megfelel.
      Egyébként nekem, mint fentebb is olvashatod Kindle 3-asom van, és noha én Budapesten lakom (ami nem Szeged mellett van), de azért tudunk konzultálni a Duokan témában, ha ezzel hozzá tudok járulni, hogy a K3-asokon történő fejlesztések is olvashatóak legyenek magyarul.

      Üdv,
      Pali
      palamer@gmail.com

      Törlés
    3. Kedves Marsellus!

      Köszönöm, de ha nem frissíted a DuoKan-at akkor sajnos nem tudom hasznodat venni.
      Továbbá a kindle menyü magyarításánál oda van írva, hogy 3.4-en nem müködik! Szóval kérlek máskor körültekintőbben olvass. Köszönöm!

      Törlés
    4. Oksa, köszi, mindenesetre én azért olvasgatom továbbra is az oldalt, aztán hátha jut azért nekem is belőle valami :-) Nem zavar, ha a Kindle angol, végül is a Duokan magyar, azonban a 3.4 témában vannak azért félreérthető dolgok, hisz itt három olvasattal feljebb is az van írva, hogy magyarosítható ez a firmware. Mindegy, nem létfontosságú.
      További Szép Napot!

      Törlés
    5. Az van oda írva, hogy 3.4 alatt, tehát már értem, szóval nem egyértelmű.:) Kisebb legyen az fw szám.:)
      Szép napot!

      Törlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Szia!

    Sikerült felrakni a Kindle3-mamra a legújabb (K3-2013-03-22.hun.rar) Duokan-t. Sajnos a nyelv váltással gondjaim akadtak. A MENU > S > D valami wifi beállítást hoz elő. A kínai menüvel meg nem nagyon boldogulok...

    Van ötleted hogy mit ronthattam el?
    Előre is köszönöm :)

    Péter

    VálaszTörlés
  13. Kedves Péter!

    Valószínűleg a menüpontok változtak, és emiatt lett az elcsúszás. Sajnos már nincs kindle 3 készülékem...
    Valamelyik menüpont a beállítások, azt kellene megtalálnod... gondolom az még mindig az S.. De lehet nem. És itt a kép ami alapján megtalálhatod a nyelvbeállítást:

    http://3.bp.blogspot.com/-puSPKU1n4H8/UJ0f7EVKvRI/AAAAAAAAAYE/VhAk_hqcpFM/s1600/duokan+menu.png


    Ha megvan kérlek szólj hogy lehet, és javítom a leírást.

    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Dániel!

      A kép alapján sikerült beállítani a nyelvet. Így: Menu -> S -> a 2. oldalon A.

      Köszönöm a segítséget :)

      Péter

      Törlés
  14. Siker elsőre, most már csak az a kérdésem, van-e magyar felolvasó hozzá?

    VálaszTörlés
  15. Frissítés R4.10-re hogyan történik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Melyik verzió van fenn? Ha nem túl régi, akkor csak a DK_System mappát írd felül total kommanderrel, és indítsd újra az olvasót.:)

      Törlés
    2. 3.50-es van fent egy Kindle Keyboard 3G-n. Nyűgöm is van vele, nem tudtam még Duokan alatt zenét előcsalni, remélem a 4.10 segít ezen a gondomon.

      Törlés
  16. TELEPÍTÉS KINDLE 3.4-RE JAILBREAK NÉLKÜL:

    (mert hogy 3.4-re az nem tehető fel)

    1. Csatlakozz USB-n a Kindle-höz, és a .zip-ből bontsd ki a DK_System mappa teljes tartalmát a Kindle gyökerébe.
    2. A .zip-ben van egy hosszú nevű mappa, aminek nevében szerepel, hogy "for 3.2.1 and 3.3 version update". A benne lévő .bin file-okat másoljuk a Kindle gyökerébe (ha tudod, melyik kell a saját Kindle-ödhöz, akkor elég csak azt az egyet - pl. a csak WiFi-s verzióhoz a b008 végű kell -, de ha nem vagy biztos benne, akkor mindegyiket).
    3. Válaszd le az USB-t. Ha nem a főmenüben vagy, akkor először Home, majd onnan a Menu gomb. Válaszd ki a Setting menüpontot, majd ismét Menu gomb. Az "Update My Kindle" menüpontnak most feketének kell lennie, válaszd ki, és indul is a telepítés.
    4. A hosszú település és újraindulás után Q a Duokan indításához (W az eredeti Kindle-höz)
    5. A nyelv alapból kínai, Menu, S a rendszerbeállításokhoz, > a második oldalra lapozáshoz, és itt A a nyelvváltás. Egy ideig még lehet, hogy pl. könyvekben a helyi menük kínaiul lesznek, újraindítás után minden működik.

    Egy valamit viszont nem tudtam beállítani: ha nem-Unicode txt file-t nyitok meg, az ékezetes betűk helyén kínai karakterek állnak. Erre tud valaki megoldást?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi-a-leírást.-TXT-ket-sajnos-nem-kezel-jól.-Jailbreakelni-lehet-a-3.4-et-is,de-a-módszered-hozzácsapom-a-líeráshoz.:)Köszi-mégegyszer.

      Törlés
  17. Sziasztok!
    Nagyon kezdő vagyok a témában, egy kis segítséget kérnék. Sikerült felraknom a duokan-t egy 3-as Kindle-re (wifis) de sehogy nem tudok magyar nyelvre váltani, kínai írásjeleket látok. Ez a megoldás nem jött be: Menu -> S -> a 2. oldalon A.
    Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hátha másnak is aktuális: fontos, hogy ne keverd össze a "fület" az oldallal!

      A 2. fül 1. oldal A-ja az újraindítás lesz...

      Tehát: a menu+s után a középső fülön álljon (alapértelmezetten ide dob), de utána még lapozz egyet (kindle 3-on jobbra nyíl), s itt válaszd az A-t.

      Törlés
  18. Szia Kobudera!
    A Doukan fejlesztése leállt a Kindle 3-ra vonatkozóan? Június óta nem látok újabb verziót.

    VálaszTörlés
  19. Kindle 3-ra felment szépen mindkét verzió (2.5 és 3.5 is), egy gond maradt csak. Zenét is tudtam vele lejátszani /music könytárból. De egyik sem tudta a playlist-et, amit a régi duokan-okon az Aa gombbal lehetett a screenshotok alapján elérni.

    Ez már nem megy? Valami üzenet ott megjelenik a lejátszóban, de egyik mp3 adatai sem jelentek meg lejátszás közben.
    Köszönöm, ha valakinek van ötlete vagy tapasztalata.

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok,
    hasznosnak tartom a 2015 májusi kiadású frissítést a Kindle 3-ra, köszönet a készítőinek! Használat közben tapasztaltam egy-két olyan dolgot is, amit korábban nem, ezért osztanám meg a tapasztalatot, hátha egy következő javítás orvosolja a problémát (már amennyiben nem csak nálam jelentkezik):
    - a korábbi Jegyzet ugyan megmaradt a DK_ReadingData mappában, azonban frissítés után már nem jelenik meg a korábbi szövegben (pl. aláhúzás);
    - szintén a Jegyzetnél maradva, a Symbol nem tartalmaz ékezetes magyar betűket;
    - a fordítás opció időnként nem találja a mappát vagy a fájlokat, mert a formatálását, telepítését kéri a programnak. Miután ezt megtettem, s az addigi angol mellé franciát is tettem föl, bekapcsolás utáni első használatkor még látta a programot, később "elvesztette", már a beállításoknál sem volt választható nyelvi program;
    - időnként teljesen váratlanul újraindítja magát a Duokan (pl. lapozás vagy jegyzetelés közben)
    Sziasztok,
    András

    VálaszTörlés
  21. can u please upload the files again? Your link is down and is impossible to find these files anywhere.

    VálaszTörlés