2015. január 6., kedd

Word dokumentumok olvashatóvá tétele a Kindle-re:

Ha tegyük fel egy olvasmány doc kiterjesztéssel van ellátva, akkor azt alábbi módon tehetjük nagyon egyszerűen olvashatóvá kindle készülékünkön:

Első lépésben töltsétek le és telepítsétek a calibre nevű programot, ami erre a célra nagyszer a számítógépetekre, innen: calibre-ebook.com

Második lépésben nyissuk meg az átalakításra szánt doc formátumot, és mentük el az alábbi módon: válasszuk a mentés másként opciót, itt a formátumot válasszuk ki rich text formátumot, és mentsük el.

Ezután ezt a rich text formátumú könyvet húzzuk bele a calibre ablakba, és egér jobb klikkel a konvertálás – egy könyv konvertálása parancsot válasszuk ki.


A következő ablakban átírhatjuk a címet és a szerző megjelenését ahogy szeretnénk, illetve a könyvnek borítót is kreálhatunk, persze nem kötelező. Ezután az OK gomb lenyomásával elindítjuk a konvertálást.


A jobb alsó sarokban láthatjuk meddig dolgozik, ha a műveletek száma nulla lesz, akkor elkészült. Ez esetben a könyvön egér jobb klikkel kiválasztva a könyv mappájának megnyitását megnézhetjük az eredményt.


 Láthatjuk, hogy átkonvertálta a calibre mobi formátumba a könyvet, ami pont megfelelően olvasható DuoKan alatt is. (Meg a gyári menü alatt is.)

Ezután már nincs más feladat, mint felmásolni az olvasóra és élvezni a művet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése