2014. november 25., kedd

KOReader telepítése

A műveletek előtt érdemes eltávolítani a DuoKan-t mert akkor nem biztos, hogy minden rendesen akar települni, lemásolni róla minden fontos adatot, majd resetelni a készüléket, és természetesen teljesen feltölteni, hogy nehogy az alacsony akkumulátor színt miatt történjen meg a baj!

·  Elsőként jailbreak-elni kell a Kindle Touch, vagy Paperwhite készüléket. Amire nagyon figyelni kell, az a kindle jailbreak-et kell letölteni, amilyen a kindle firmware száma. A verziószámot a jobboldalt található vízszintes vonalat megérintve, a settings menüpont alól érjük el. Mégpedig úgy, hogy itt ismételten megérintjük azt a három vízszintes vonalat és kiválasztjuk a „Device info” feliratot.  A firmware version mutatja a szoftver számát. Én egy Kindle Paperwhite-al próbáltam végig, aminek a firmware száma: 5.4.4.2 volt. Tudomásom szerint eddig van jailbreak is. Kindle Tuoch és Papewrhite Jailbreak fw 5.0.x - 5.4.4.2

·   A második lépés a KUAL telepítése ( Hivatalos oldal! ) vagy KPVBooklet feltelepítése. (Vagy mindkettőt, bár a KPVBooklet is teljesen tökéletes.

A KUAL és a KPVBooklet telepítésének előfeltétele egy MKK nevű cucc felrakása, enélkül el sem indul. (Forrás)
A biztonság kedvéért ide is feltettem egy  fájlt, hogy meglegyen: kindle-mkk-20141125.
Ebből a Update_mkk-20141125-k5-ALL_install fájlt  kell a kindle-re másolni, majd a settings menüpontban az "Update Your Kindle"-t kell választani.

Ezután felrakhatjuk a KUAL-t, ha akarjuk:
A hivatalos oldalról.  Vagy innen. Ez nem is igazi telepítés, hiszen csak azw2-es fájlt kell felmásolni az olvasóra.
Firmware számtól függően  Akinek 5.X-től felfelé van annak a KUAL-KDK-2.0.azw2-t kell a documents mappába másolni, akinek alacsonyabb, annak az: KUAL-KDK-1.0.azw2-t.

A KUAL mellé, vagy helyette a:
  A KPVbookletet. Értelemszerűen érdemes letölteni a legfrissebb verziót, és annak az update binját a kindle-re másolni, majd a settings menüpontban az "Update Your Kindle"-t kell választani.

·  A harmadik lépés letölteni a legfrissebb verziót a hivatalos oldalról(tartalmazza a magyar nyelvet): http://github.com/koreader/koreader/wiki/Download
·  A kibontott ZIP tartalmát a Kindle-re kell másolni a főkönyvtárba. (Gyökérkönyvtárba.) Az extension mappát akkor nem kell felmásolni, ha a KUAL-t nem kívánjuk használni.

 Ezek után vagy a KUAL-ból lehet elindítani, és beolvastatni a dokumentumokat a kindle-e, vagy a KPVBooklet telepítése után az automatikusan megnyitja azokat a formátumokat, amiket a Kindle nem ismer. 

Megjegyzés: Érdemes feltenni a backdoorlock-ot is a további kényelmetlenségek elkerülése miatt: Backdoorlock

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése