2014. október 27., hétfő

Windows Phone - DuoKan adatátvitel

Nagyon sokat kerestem egy az android telefonokhoz hasonló megoldást a windowsos telefonomhoz (vagy a windowsos tabletekre). Ugyanis az okostelefonok világában nem meglepő az igény, ha az ember mobilisan is szeretné felrakni dokumentumait a könyvolvasójára. Többek között azért is szeretem a DuoKant, mert erre is ad lehetőséget. :)

A program neve nemes egyszerűséggel File Manager. Innen tölthető le: File Manager, vagy a windows áruházból, telefonunk segítségével. A program kipróbálható verziója is elég nekünk, nem kell megvenni 400 ft-ért. Ez a demo verzió egyszerre csak egy ftp kapcsolatot enged, ami bőven elég is. (Én megvettem és nem bántam meg, mert egyaránt kezeli a dropboxot és a google drive-ot is.)
Aki telefonról tölti le, az ezt keresse, természetesen a fenti link telefonról erre ugrik:


Vagy itt van a XAP fájlos telepítés, ami windows 8.1-en müködik csak:
- Innen töltsétek le ezt az archívumot: file-manager.rar
- A kibontot file-manager.xap fájlt másoljátok a telefonotok micro sd kártyájára tetszőleges helyre.
- A Telefonon lépjetek be Áruházba, és jobboldalt alul a három pontocskára koppintva válasszátok a helyi alkalmazások telepítése menüpontot, a telefon felismeri a telepítőt és már indítható is a folyamat!

Miután telepítettük a programot a telefonunkra, és szeretnénk arról áttenni valamilyen olvasnivalót, akkor elsőként a Kindle-ön, kapcsoljuk be a WiFi-FTP módot. Ezzel vagy az WiFihez csatlakoztunk a Kindle-el, akkor a telefonnal is arra csatlakozzunk. (De ez talán magától értetődő.)

1. Tehát a kindle-n aktiválni kell a WiFi-FTP módot!

2. Ezután indítsuk el a telefonon a File Managert. Majd itt a Remote menüpont alatt koppintsunk az ftp ikonra, ahol megadjuk a kindle hozzáféréshez szükséges adatokat.

 A Serverhez azt az FTP címet írjátok amit a kindle mutat, figyelem ez más-más WiFi-nél, mobilnetnél megváltozhat! Ilyenkor az elmentett kindle kapcsolatnál hosszan tartjátok az ujjatok, és az EDIT kiválasztásával szerkeszthetitek azt. (Sem Ági, sem Barbara, de még a Rozi sem felel meg a célnak, csak Edit. :D )
Arra is felhívnám mindenki figyelmét, hogy a felhasználónevet (User Name) és a jelszót (Password) kötelező megadni! Ez mindkét esetben: anonymous


3. A Locate menüpont alatt a + gombbal lehet hozzáadni akár az SD Card-ot, vagy annak a Download mappáját, aminek akármilyen nevet adhatunk, én a Memóriakártya letöltések nevet adtam.
Arra koppintva, kiválasztjuk mit szeretnénk felmásolni a kindle-re, és hosszan nyomva tartva az előjövő menüsorból kiválasztjuk a copy, azaz a másol parancsot.


4. Ezután az FTP menüpont alatt szépen betallózzuk a kívánt könyvtárat, ahová másoljuk  a dokumentumot. Ha ez megvan, akkor az alsó menüpontból a paste, azaz a beillesztés parancsot választjuk ki.


5. A felugró ablakot leokézzük, és már el is indul a másolás. Ezután nincs más dolgunk, ha nem akarunk több dukomentumot másolni, mint megszüntetni a WiFi-FTP kapcsolatot és már élvezhetjük a dokumentumot kedvenc könyvolvasónkon. :)


Továbbá azt is érdemes megemlíteni, hogy ez a File Manager tökéletesen alkalmas arra, hogy a kindle-n lévő dokumentumokat átnevezzük, töröljük, vagy mappákat hozzunk létre kategória gyanánt.
 Remélem mindenki tudja követni a leírást, aki szeretné. Ha mégis lenne kérdésetek, tegyétek fel bátran! Kellemes olvasgatást! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése