2013. december 13., péntek

Kitartó szerelem

Ezt filmet nem is tudom miért néztem meg. Csak gondoltam egyet és hopp. Hát mindenesetre nem egy szokványos romantikus film az biztos.

Az eleje meghittnek mondható, piknik, pezsgő idilli beszélgetés Joe és Claire között egy mezőn, majd hirtelen megjelenik egy hőlégballon ami nem tud megfelelően leszállni, sodródik a föld felett.
Erre párosunk férfitagja hirtelen ötlettől vezérelve, és még pár másik férfi akik „hirtelen ott teremtek elkezdtek futni a repülő járműhöz, majd belekapaszkodva leszállásra kényszeríteni.
Ám nem tudják leszállásra kényszeríteni, így idejében elengedik, kivéve egy doktort aki nem engedte csak már túl későn.
Miután rátaláltak a földön összetörve, már nem volt mit tenni.
Joe őrlődik az eset után, és magát okolja az elszántságát megkérdőjelezve, hogy talán megmenthették volna.
Ráadásul ha ez még nem lenne elég megjelenik az egyik segíteni próbáló férfi, Jed Parry aki ijesztően ráakaszkodik Joe-ra.
Mindeközben Joe elemzi a szerelmet, iskolai tanárként is erről tartva az óráit, megpróbálja a biológia szerint az utódnemzésre fogni, miközben az élet morbid játékot űz vele...


 

Nem is tudom, hogy jellemezzem a filmet. A karakterek önmagukban unalmasak lennének, mármint ha hagyományos életet élnének eme kis konfliktus nélkül... Így a férfi és nő közti szerelmi szál nem volt számomra annyira nyilvánvalóan hiteles meg néhol az alakítás sem.
De nem is ez adja meg a film sava-borsát. Témát tekintve ötletes, de a kivitelezés hagy némi kívánnivalót. Sokszor bajom volt a képek fakóságával, homályosságával, bár van akinek ez fel sem tűnik majd.
Nekem néhol vontatott, lassú volt.

Továbbá akaratlanul is párhuzamot vontam a film és az életem közt. Ijesztő, hogy az emberre így ráakaszkodnak és nem menekülhet.
Akit érdekel a téma nézze meg, de túl nagy csodát nem kell várni egy ilyen beteg ötlettől..... még ijesztőbb, hogy ilyen létezik....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése