2012. november 7., szerda

Teljes funkciókihasználás - Billentyűparancsok!

Zenehallgatás müködik kindle 3-on, csak  USB módban keresd ki az olvasón az alábbi mappaszerkezet és másold bele a zenét: D:\mymusic

Egyedi képernyővédők USB módban az alábbi mappaszerkezetbe kell tenni:

D:\DK_System\xKindle\res\ScreenSaver  /Nem kell újraindítani a Kindle-t./

A mobi illetve epub kiterjesztésű könyveknél választható fontok (betűtípusok) számát bővítheted, ha a az alábbi mappaszerkezetbe, továbbiakat másolsz be: D:\DK_System\xKindle\res\userfonts  Ezután a gépet javasolt újraindítani, ugyanis addig nem láthatóak a változások.

Képek nézegetése: a kívánt képet vagy képeket tömörítsd  ZIP vagy RAR archívumba, és ezt tedd kell fel az olvasóra, fontos: ne tartalmazzon másfajta fájlt csak ezeket:  JPG, BMP, PNG.  /MANGA olvasására kitűnő./

Továbbá egyedivé szabhatóak az állapotjelző képernyők is, az alábbi módon: Itt olvashatsz róla!

Billentyűparancsok:

Kindle 3 esetén: 
Screenshot, azaz képernyő fényképezésA shift (felfelé mutató nyíl):↑ és a space (azaz szóköz, a leghosszabb billentyű alul középen) egy időben történő megnyomása esetén villan a képernyő. A képek a: DK_ScreenShots mappában fellelhetők.

Törlés: a Del gomb mindenhol annak funkciónál, kivéve mappanézetben a főmappáknál, amiket másképp sem lehet törölni.

Kindle 4 esetén:
Screenshot, azaz képernyő fényképezés: Benyomva tartott billentyű gomb mellett a menü gombot kell megnyomni egy időben történő megnyomása esetén villan a képernyő. A képek a: DK_ScreenShots mappában fellelhetők.

Kindle 3 és 4  esetén:

Kategória nézeten belül a „Főmappák” kivételével, belépve egy mappába és a többi nézetben is működő funkciók:
 Akármelyik mappánál vagy annak tartalmában az egyik dokumentumánál a nyilakkal navigáló négyzetgombon:
- ha jobbra irányt nyomunk: mappa esetében megjelenik a tartalma, könyv vagy archívumoknál (zip, rar) annak információi. Ahonnan lehetőség további (T gomb) címkéket megnézni/írni, illetve megnézni a (Z gomb) könyvjelzőket, törölni. 
- ha balra irányt nyomunk: akkor lehet átnevezni vagy törölni a mappát, a könyvet, vagy az archívumokat (rar, zip), esetlegesen más megjelenített dokumentumot.

Home gomb: mindig az aktuális Nézet elejére kalauzol vissza bennünket.
Menu gomb: lenyomása További számtalan hasznos funkciót tár elénk.

Kindle Touch esetén:

Screenshot, azaz képernyő fényképezés: a főgombon rajta tartod az ujjad, és megérinted a képernyő közepét. A képek a: DK_ScreenShots mappában fellelhetők. 

Kindle Paperwhite esetén:

Screenshot azaz képernyő fényképezés: a képernyő bal felső és a jobb alsó sarkának egyszerre történő érintésével. A képek a: DK_ScreenShots mappában fellelhetők.
Továbbá amit sokan nem tudnak mert nem egyértelmű. Behozható egy plusz menü amikor nem olvasunk, mint az android telefonokon, a képernyő felső részét kell érintve lefelé húzni. Ilyen „redőnyös” megoldással beugrik négy gyors gomb: WiFi be-kikapcsológomb, WiFi-FTP, Személyes (kínai könyvesbolt), valamint a fényerő. Tehát a fényerő nem csak olvasás közben állítható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése