2012. október 7., vasárnap

CoolReader telepítés menete Kindle 4-re:

1. Jailbreak
(Használata garanciavesztéshez, a készülék szoftverének visszafordíthatatlan/nehezen visszafordítható károsodásához vezethet, ezért mindenki csak saját felelősségére próbálja ki!)

4.0.x firmware alatt: A dl.dropbox.com/u/16679763/kindle-nt-jailbreak-1.0.zip linken található állományból a RUNME.sh és data.tar.gz állományokat másoljuk a Kindle főkönyvtárába majd indítsuk újra a készüléket (Settings/Restart).

4.1.0 firmware alatt:
  • Töltsük le a kindle-jailbreak-k4-1.5.N állományt.
  • A letöltött csomagból a data.tar.gzENABLE_DIAGS és diagnostic_logs fájlokat másoljuk át a Kindle gyökérkönyvtárába.
  • Indítsuk újra a készüléket (Settings/Restart).
  • Újraindítás után a Kindle diagnosztikus módba kerül, ekkor sorban a következő menüpontokat válasszuk: D) Exit, Reboot or Disable Diags, majd R) Reboot System, végül Q) To continue.
  • Várjunk 20 másodpercet, ekkor meg kell jelennie a Jailbreak képernyőnek, majd a készüléknek ismét újra kell indulnia. Ekkor a következő menüpontokat kell választanunk: D) Exit, Reboot or Disable Diags, majd D) Disable Diagnostics, végül Q) To continue.
  • Újraindulás után a Kindle könyvtárában egy "You are Jailbroken" című új könyvet kell látnunk. Amennyiben ez megjelent, a jailbreak sikeres volt.
2. Telepítés
  • Töltsük le a cr3runner.zip fájlt, majd az ebben található update_cr3runner_x.x_install-k4.bin állományt csomagoljuk ki a Kindle gyökérkönyvtárába.
  • Ezután töltsük le a cr3-kindle-xxxx-xx-xx.zip csomagot, és az ebben lévő könyvtárakat szintén másoljuk át a Kindle gyökérkönyvtárába.
  • Frissítsük a Kindle-t. (Settings/Update Your Kindle)
  • A frissítés után a Kindle könyvtárban meg kell jelennie egy CoolReader 3 nevű állománynak, ezt nyissuk meg.
3. Frissítés/Törlés
Amennyiben új verzió jelenik meg, a frissítés nagyon egyszerű. A letöltött csomagban található cr3 és qtKindle könyvtárakkal írjuk felül a készüléken lévő korábbi mappákat, majd indítsuk újra a programot. (Ha meg akarjuk tartani a meglévő beállításainkat, akkor a frissítést megelőzően érdemes egy mentést készítenünk a cr3/data könyvtárban lévő cr3.ini fájlról, majd a frissítés után ezt visszamásolni a készülékre.)

Ha törölni akarjuk a CoolReadert akkor a cr3runner.zip csomagban található update_cr3runner_x.x_uninstall-k4.bin állományt másoljuk fel a készülékre, majd frissítsük a Kindle-t (Settings/Update Your Kindle).

4. Beállítások/Használat
Ha magyarul szeretnénk a készüléket használni, töltsük le a Hungarian.qm állományt, másoljuk be a cr3/data/i18n könyvtárba, majd a Setting/Window/Language legördülő menüben válasszuk ki a Hungarian-t. (A fejlesztő ígérete szerint a következő változat már alapból tartalmazni fogja ezt a magyar nyelvi csomagot.)
Ahhoz, hogy a magyar menüpontok jól mutassanak/kiférjenek a képernyőn érdemes a cr3/data/stylesheet_k3.qss állományt szerkesztve a Menü betűméretét csökkenteni. (A fenti hivatkozás már egy módosított fájlt tartalmaz.)

Írta:Koscsó Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése