2012. április 6., péntek

Duokan 2012 R 2.6


Üdv mindenkinek! Megjelent a Duokan 2.6! A szokásos apróságok mellett egy új funkcióról számolhatok be, mégpedig, hogy olvasás közben az oldalbeállítások menüjében is állítható az egyedi beállítás immár és nem kell kilépni a hagyományos beállítás menüpontba. Persze ezzel megint csak érkezett plusz két, jelenleg nem magyarítható beállítás. Remélem  később ezt lehet orvosolni. A többi a már megszokott magyar jelekkel kommunikál. 


A frissítés letölthető a hivatalos oldalról,  vagy innen: Duokan 2012 R 2.6

4 megjegyzés:

 1. Hali!

  Az e-könyv olvasón az istennek sem tudok kommentelni, ezért ide is beírtam:

  Én is kipróbáltam a Duokant, és Atyaman észrevételeit még kiegészíteném.
  Kindle-re optimalizált mobikat néztem.

  * Az ékezetes szavakat furán kezeli. jól jeleníti meg, de ha pl. kurzorral belemész a szövegbe, az ékezetes karakterek előtt és után is megáll. olyan mintha minden ékezetes betűt külön szóként kezelne.
  * Nem ismeri a "&nbsp" taget sem. Így a párbeszédek nyitó gondolatjele utáni nem törhető szóköz is elvész. Ebből kifolyólag a sorkizárás miatt a párbeszédek "cakkosak" lehetnek.
  * A beállításoknál Angol/Kínai betűtípust fordítottál. Érthetőbb lenne az "angol" helyett "Latin"-t írni.
  * Nem ismeri/felülírja a "page-break-before" taget. Valószínűleg csak kézi oldaltörést ismer.
  * A bekezdéstávolságok beállítása az összes stílusra érvényesítődik. Így a címsorokra is. Zavaró, hogy a beállított "margin-top" és "margin-bottom" értékeket felülírja.
  * Hiányoznak nekem a Kindle-ös fejezethatároló pöttyök a progress barról. :(
  * Az elválasztás egyértelműen angolból jön. Gondjai vannak a hosszú mássalhangzók és az ékezetes karakterek elválasztásával.
  * Ki kéne próbálni, hogy viszi-e a feltételes kötőjeleket?
  * Nem jelenít meg borítót. A könyv tulajdonságainál sem és a kezdőlapon sem.

  Összességében ígéretes. Sok mindent be lehet állítani, de sajnos pont ott a leggyengébb, ahol a Kindle szoftver a legerősebb: az olvasni való megjelenítésében. Kivéve persze a pdf. Az zseniális. :)

  VálaszTörlés
 2. Kindle 4 NT-re tettem fel a legfrissebb duokant, és szerettem volna mappákba rendezni a könyveimet, de nem sikerül. hiába hozok létre mappát akár a documents, akár dk_documents mappákban, a rendszer nem érzékeli őket, viszont a bennük lévő fájlokat igen. Esetleg van valakinek ötlete, hogy hogyan oldhatnám meg a dolgot?

  VálaszTörlés
 3. A nézetet állítsd Mappa módba. Felül jobb oldalt az X-gomb mellett.

  VálaszTörlés
 4. Te vagy a megmentőm:D
  Ha tudnám a nevedet szívesen imába foglalnám.

  VálaszTörlés