2012. február 1., szerda

Kindle 3 - JAILBREAK az első lépés! (3.3-3.4)


Amennyiben Te elégedett vagy az olvasód minden tulajdonságával, és nem szeretnéd kibővíteni a határokat abban az esetben nem szükséges ezt a részt elolvasnod, hanem inkább olvass valami izgalmas regényt. Ám ha a jelenleginél pl. jobb könyvtárszerkezetre vágysz, cserélhető képernyőképekre, vagy magyar menüre, úgy itt a helyed!
A jailbreak egy olyan szoftveres beavatkozás ami lehetővé teszi a további úgynevezett hackekkel tudjuk majd „okosítani” szeretet készülékünket.
Tehát ha bármilyen hacket szeretnél a kindledre tenni, úgy mindezek előtt fent kell lennie a jailbreaknek is! Természetesen akad pár olyan beavatkozás is ahol ez nem szükséges, de én majd igyekszem Nektek mindenre kiterjedő tanácsokat adni.
Két legújabb jailbreak innen tölthető le:

 A Yifan Lu féle Kindle 3:  3.2.1-3.3 Jailbreak               /Én ezt használom és ajánlom./
Valamint a másik szintén kindle 3-hoz: kindle-jailbreak-0.10N          /ennek kétes a müködése pár fórumtárs szerint/

Fontos ismérve minden ilyen telepítésnek az, hogy tudatában legyünk milyen kindle van a kezünkben!
  • Kindle DX Graphite:   B009
  • Kindle 3 3G US:          B006
  • Kindle 3 WiFi:             B008
  • Kindle 3 3G UK:         B00A  /ez majd a későbbi telepítéseknél lesz fontos ahol nem úgy jelölik majd a verziókat mint a jailbreaknél./
Telepítés:       
A letöltött rart ha kibontjuk ezt láthatjuk: 

Értelemszerűen kiválasztjuk az olvasónknak megfelelő bint:
k3g - a 3G-s interneteléréssel rendelkező Kindle 3
k3gb - (non-US/Canada model
k3w - a wifis kindle 3 
     
3.4 firmware-rel rendelkező kindle esetében pedig ezt használtam: kindle-jailbreak-0.13.N  

1. USB módban a kiválasztott fájlt másold  kindle gyökerébe (azaz oda amit akkor látsz amikor megnyitod a kindlet, a mappák mellé).
        2. He kész vagy a másolással, akkor szüntesd meg az USB kapcsolatot és nyomd le a Menu gombot, menj a Settings-re, ott megint nyomd le a Menu-t és válaszd a Update Your Kindle lehetőséget. Ha nem tudod kiválasztani, mert halványan jelenik meg akkor valamit elrontottál. Pl. nem jó helyre másoltad a fájlt.
/A jailbreak eltávolításához ugyanezt kell végigjárni csak annak a verziónak az "_uninstall.bin"-jét, kell használni az updateléshez. /
-         
           Ezek után nincs más hátra mint hátradőlve várni, a kindle újraindul, de közben figyeld, hogy megjelenik-e a successful az update után, hiszen az a sikert jelző felírat, ebből tudod, hogy mindent jó csináltál. Gyakorlatilag nem vehetsz észre semmi változást, az csak a további tunningolás előkészülete volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése